Bicicleta hibrid creată de un student român, medaliată cu aur | Banatul Azi

Data:

Bicicleta hibrid electrică de tip Croazieră, creație a studentului David Borovic și a unei echipe din cadrul Facultății de Arte și Design UVT, obține medalia de aur la Salonul internațional de invenții și inovații „Traian Vuia” Timișoara.

Proiectul de licență SYNTHESIS (masterand David Borovic, coordonator lect. univ. dr. Alexandru Bunii, machetare drd. Alexandru Mihai, machetare Petru Grangure) surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.

SYNTHESIS este o bicicletă hibridă electrică de tip Croazieră pentru persoanele adulte, prezintă un motor electric montat în butucul roții posterioare și un acumulator amplasat în cadrul bicicletei. Bicicleta se poate utiliza atât în mediul urban cât și pentru plimbări scurte de drumeție.

Citește și: Festivalul Cetăților Dacice 2024 la Ighiu pe parcursul a patru zile. Competiții, lupte și concert

Bicicleta hibrid, fără lanț

Utilizând un sistem fără lanț, bicicleta oferă durabilitate, greutate redusă și un design simplu. Poate fi folosită în mod normal, hibrid sau complet electric, adaptându-se preferințelor utilizatorului. Prototipul a fost realizat și cu sprijinul companiei Symme3D, Timișoara.

Proiectul SYNTHESIS a fost acceptat în cadrul evenimentului național Diploma Show 2023 București și a fost prezentat la Noaptea Cercetătorilor Europeni 2023, eveniment organizat în sediul Nokia Campus Timișoara. În cadrul Salonului internațional de invenții și inovații ”Traian Vuia” Timișoara (13-15 iunie 2024) a obținut medalia de aur.

Continuarea, în Banatul Azi!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursă foto: banatulazi.ro

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Banatul Azi
Banatul Azihttps://www.banatulazi.ro/
Banatul azi este o publicație regională, cu un conținut generalist, care combină jurnalismul clasic cu editoriale, reportaje, interviuri, cu cel de tip new-media, care pune un puternic accent pe partea video.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related