Tabere pentru persoanele evacuate în urma inundaţiilor, în județul Galați

Data:

spot_img

Patru tabere cu o capacitate de 200 de persoane fiecare vor fi amenajate în judeţul Galaţi, pentru cetăţenii evacuaţi în urma inundaţiilor, a anunțat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Câte două astfel de tabere vor fi amplasate în judeţele Vaslui şi Iaşi, astfel încât oamenii să poată fi evacuaţi preventiv, dacă situaţia o va impune.

O altă măsură stabilită de autorităţi pentru a veni în ajutorul sinistraţilor din Galaţi este identificarea, prin autorităţile locale, a peste 800 de locuri de cazare, la nivelul judeţului.

În continuare se acţionează pentru salvarea persoanelor, limitarea şi înlăturarea efectelor în judeţele Galaţi, Vaslui şi Bacău.

Citește și: Inundații în Galați. 12 localităţi și peste 5.000 de gospodării, afectate de inundaţii. Au fost evacuate 252 de persoane

„Situaţia cea mai dificilă se înregistrează la nivelul judeţului Galaţi, în 12 localităţi: Pechea, Drăguşeni, Griviţa, Costache Negri, Bereşti, Slobozia Conachi, Cuza Vodă, Cudalbi, Corod, Tudor Vladimirescu, Băneasa şi Vameş, unde sunt înregistrate pagube semnificative, fiind afectate mai mult de 5.000 gospodării. De asemenea, în judeţul Vaslui manifestarea fenomenelor prognozate a produs efecte în cinci localităţi, unde 40 de persoane sunt evacuate şi mai multe gospodării sunt afectate”, au transmis reprezentanţii IGSU.

În judeţele Galaţi şi Vaslui traficul rutier este afectat pe trei drumuri naţionale (DN 24D, DN 25 şi DN 26) şi zece drumuri judeţene (DJ 242, DJ 242B, DJ 242D, DJ 251, DJ 251A, DJ 251G, DJ 251H, DJ 253, DJ 254, DJ 255).

Citește și: Viitură în Galați. Patru persoane au decedat în urma inundațiilor, o reevaluare în minus a victimelor

„În sprijinul comunităţilor afectate, acţionează în teren, strict pentru gestionarea acestor misiuni, peste 700 de cadre ale Ministerului Afacerilor Interne, pompieri, poliţişti, jandarmi şi IGAv, precum şi 217 mijloace de intervenţie. De asemenea, în sprijinul forţelor de la faţa locului, MApN acţionează cu personal şi mijloace din judeţele Galaţi şi Vaslui, precum şi personal din cadrul autorităţilor administraţiei locale şi structurilor locale ale instituţiilor şi autorităţilor cu atribuţii în asigurarea răspunsului. Totodată, din dispoziţia prim-ministrului şi a viceprim-ministrului, ministrul afacerilor interne, generalul Dan-Paul Iamandi, inspectorul general al IGSU, va asigura coordonarea forţelor care intervin în judeţele Vaslui şi Iaşi”, a transmis IGSU.

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne a fost activat Centrul Operativ de Comandă, care s-a ocupat şi se ocupă de coordonarea integrată a misiunilor.

Citește și: Vaslui: Oameni izolaţi în urma inundaţiilor

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ministerul Afacerilor Interne / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Geoparcul UNESCO Ţara Haţegului: Arta şi ştiinţa se întâlnesc în proiectul ”The Big Green”

Proiectul european „The Big Green” (TBG), care aduce împreună...

Expert Forum a lansat platforma votcorect.ro pentru alegerile prezidențiale și parlamentare din 2024

Expert Forum (EFOR) a lansat platforma votcorect.ro pentru alegerile...

Incendiu la Parlament. Vinovatul este căutat de polițiști

Incendiu la Parlament. Vinovatul este căutat de polițiști, acesta...

Roxana Mînzatu este vicepreședinte executiv al Comisiei Europene pentru „oameni, competenţă şi pregătire”

Roxana Mînzatu este vicepreședinte executiv al Comisiei Europene responsabilă...