luni, 18 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterTăierea claselor generează scandal în ISJ Teleorman

Tăierea claselor generează scandal în ISJ Teleorman

Pentru că numărul de copii e în scădere, Inspectoratul Școlar Teleorman a luat decizia de a tăia niște clase din anumite licee, la nivelul județului. Cea mai mare nemulțumire generată de această decizie s-a resimțit la Liceul „Marin Preda” din Turnu Măgurele, așa că zeci de profesori au ajuns azi la sediul ISJ Teleorman pentru a-și exprima revolta.

Un număr de 40 de profesori ai Liceului Teoretic „Marin Preda” din Turnu Măgurele au ajuns la ISJ Teleorman, pentru a cere explicații legate de decizia de tăiere a unei clase, pentru că, astfel liceul rămâne numai cu trei clase de IX-a. Inițial, profesorii s-au gândit chiar la o demise în bloc, dar ulterior au decis să poarte o discuție aplicată cu inspectorul școlar general și să găsească o cale de rezolvare a situației.

Potrivit profesorului Doru Manea, soluția n-a fost, din păcate, găsită și profesorii au rămas cu impresia că Inspectoratul nu știe cum să rezolve lucrurile.

„Nu am primit niciun răspuns argumentat din partea ISJ. Conducerea ISJ a perorat în gol. Nu ne-au răspuns , din păcate, obiectiv absolut la nicio întrebare. Practic, ISJ aruncă vina pe Ministerul Învățământului, deși Ministerul are o cu totul altă declarație. Concluzia mea este că această conducere a ISJ este total depășită de situație și nu încearcă să rezolve nimic. Am fost întrebat în timpul ședinței cum as proceda, iar răspunsul meu a fost că, în primul rând aș informa Ministerul cu privire la situația din județul Teleorman, nu numai în cazul acesta particular și aș merge pe principiul competitivității și al rezultatelor. Aș da numărul de clase cerut fiecare școală și în momentul în care aceste clase nu se completează cu elevi, atunci aș reduce numărul de clase. A fost clară poziția ISJ că nu elevul este în centrul educației, ci alte interese obscure.„, susține profesorul Manea.

Inspectorul școlar general, Iuliana Stancu, insistă asupra faptului că s-a procedat legal și perfect corect, în condițiile date. Scăderea numărului de elevi, la modul general, face ca aceste decizii să fie necesare și, în consecință, legitime.

„Metodologia prevede că fundamentarea cifrei de școlarizare se face pe criterii demografice, geografice, etc și atunci noi am luat acele zone pe care noi le avem de foarte mult timp în vedere, am luat copiii de clasa a opta și, în funcție de solicitările lor, am gândit cum facem. Eu am fost la Minister cam cu două săptămâni în urmă și ni s-a spus că nu tăiem clase pe profil tehnologic, pentru că astea trebuie să aibă un anume procent, iar noi avem oricum cel mai mic procent din zona de sud. Anul acesta am avut cu 16 clase mai puțin decât anul trecut. Am venit la inspectorat și am făcut o analiză și am decis să tăiem o clasă din ce aveau acum la toate liceele și am tăiat în mod egal câte o clasă. Toată lumea a fost nemulțumită. După ce s-a modificat metodologia, am făcut iar analiza și am stabilit niște criterii care să nu fie contestabile. Și am dat câte o clasă la fiecare colegiu național, pentru că colegiile ne aduc rezultate bune la Bacalaureat și performanțe. Eu cred că am făcut o chestie echitabilă. Dar cei de la Liceul Marin Preda nu înțeleg că anul ăsta este cel cu clasa pregătitoare și că nu sunt copii. Dar de unde să iau acum copii? „, a declarat Iuliana Stancu pentru Presshub.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE