luni, 18 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterTaina spovedaniei. Lista păcatelor iertate prin mărturisire. Cele 10 porunci care stau...

Taina spovedaniei. Lista păcatelor iertate prin mărturisire. Cele 10 porunci care stau la baza ”Îndrumarului pentru spovedanie”

Preoții ortodocși spun că Spovedania este o Taină a Bisericii prin care se iartă păcatele. Este considerată ”o baie în care o persoană se spală de toate întinăciunile lăuntrice, sufletești”. Spovedania se face, de regulă, în cele patru posturi: postul Crăciunului, al Sfinților Apostoli, al Sfintei Marii și mai ales în Postul Paștelui.

Unii creștini, care sunt mai sârguincioși, se spovedesc mai des, de două-trei ori în Postul Mare, și în celelalte posturi tot așa.

Îndrumar de spovedanie – Cele 10 porunci

1.Porunca întâi: Eu sunt Domnul Dumnezeul tău, să nu ai alți dumnezei afară de Mine

2. Porunca a două: Să nu-ți faci chip cioplit, nici asemănarea vreunui lucru, din câte sunt în cer, pe pământ, în ape sau sub pământ, nici să te închini lor, nici să le slujești.

3. Porunca a treia: Să nu iei numele Domnului Dumnezeului tău în deșert, că nu va lasă Domnul nepedepsit pe cel ce ia în deșert numele Lui.

alba24.rohttps://alba24.ro
Publicație online dedicată județului Alba editată de Independent SRL din Alba Iulia. Conținut făcut de o echipă de 10 oameni de media cu experiență diversă și mare în presă.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE