Talibanii interzic femeilor să cânte în public, să călătorească singure și să privească bărbații | The Epoch Times

Data:

spot_img

Talibanii interzic femeilor să cânte în public, să călătorească singure și să privească bărbații. Guvernul taliban emite legi oficiale ce includ numeroase restricţii severe asupra comportamentului femeilor.

„Inshallah [dacă Dumnezeu vrea – n.tr.], vă asigurăm că această lege islamică va fi de mare ajutor în promovarea virtuţii şi eliminarea viciilor”, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Ministerului pentru Propagarea Virtuţii şi Prevenirea Viciilor, Maulvi Abdul Ghafar Farooq. Talibanii au creat ministerul după ce au preluat controlul asupra ţării, iar acesta este principalul responsabil pentru aplicarea legii prin avertismente şi arestări.

Cuprinzând 114 pagini şi 35 de articole, noul set de legi a fost publicat miercuri, după ce a fost aprobat de liderul suprem al Afganistanului, Hibatullah Akhundzada.

În ceea ce priveşte femeile, articolul 13 prevede că trupurile acestora trebuie să fie acoperite cu un văl ori de câte ori se află în public, pentru a evita tentaţia sau ispitele. Acesta stipulează că acoperirea trebuie să fie groasă, largă şi lungă, potrivit unui raport Associated Press.

Citește și: Marcel Ciolacu a eliminat-o pe Gabriela Firea din vârful partidului. Conducerea PSD este definitivată | Aktual24

Femeilor le este interzis să își facă vocea auzită în public

Pentru a preveni coruperea femeilor, acoperirea este obligatorie de fiecare dată când acestea se află în prezenţa bărbaţilor sau a femeilor nemusulmane. În prezent, este oficial ilegal ca femeile să privească bărbaţii, cu excepţia cazului în care aceştia sunt soţi sau rude de sânge; de asemenea, bărbaţilor le este interzis să privească femei care nu le sunt rude. Femeilor le este interzis să îşi facă auzită vocea cântând sau citind cu voce tare în public. În 2022, talibanii au interzis fetelor să frecventeze şcolile secundare şi universităţile.

Conform articolului 19, femeilor nu le este permis să călătorească singure, iar bărbaţii şi femeile care nu sunt rude trebuie să fie separaţi. Pasagerii şi transportatorii lor sunt obligaţi să se roage la intervalele cerute. De asemenea, este ilegal să se publice imagini cu fiinţe vii.

Continuarea, în Theepochtimes.ro

Citește și: Ungaria stopează ajutoarele pentru refugiații ucraineni | Deutsche Welle

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: The Epoch Times – România)

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Raportul Draghi. Ce ar trebui să facă UE pentru a deveni mai competitivă economic în plan global

Blocul comunitar european se confruntă cu provocări economice fără...

Viitorul economic al Germaniei și criza de la Volkswagen | Deutsche Welle 

Viitorul economic al Germaniei și criza de la Volkswagen....

Împăratul e gol. Dezbaterea Trump-Harris, despre rezultate și marile dezinformări

Împăratul e gol și azi-noapte poate că am aflat...