Țara cu propriul calendar: sărbătorește Anul Nou în septembrie și este încă în 2016 | Aktual24

Data:

Țara cu propriul calendar: sărbătorește Anul Nou în septembrie și este încă în 2016. Trecerea dintre ani se celebrează pe 11 septembrie.

Cu toate acestea, când ceasul va bate miezul nopții, tehnic va fi 2017, conform calendarului etiopian.

Așadar, de ce se află Etiopia, a doua țară ca populație din Africa, cu șapte ani și opt luni „în spatele” majorității celorlalte țări?

Și cum funcționează asta pentru etiopienii care trăiesc pe o planetă din ce în ce mai interconectată, care funcționează în mare parte într-o eră complet diferită?

Citește și: Noël Bernard, mentorul meu

Răspunsurile, potrivit CNN, se află în tradițiile care datează de secole – și un sentiment ferm al identității naționale.

„Suntem unici. Nu am fost niciodată colonizați”

În Etiopia, anul nașterii lui Isus Hristos este recunoscut ca fiind cu șapte sau opt ani mai târziu decât calendarul gregorian sau „occidental”, care a fost introdus de Papa Grigore al XIII-lea în 1582.

Potrivit experților, Biserica Romană și-a ajustat calculul în anul 500 d.Hr., în timp ce Biserica Ortodoxă Etiopiană a optat să rămână la datele antice. Deși o mare parte din restul lumii a adoptat calendarul gregorian, Etiopia și l-a păstrat pe al său.

„Suntem unici. Nu am fost niciodată colonizați. Avem propriul nostru calendar. Avem propriul nostru alfabet. Avem propriile noastre tradiții culturale”, spune Eshetu Getachew, CEO al Rotate Ethiopia Tours And Travel.

Un sistem solar-lunar cu 13 luni

Calendarul etiopian are multe asemănări cu calendarul copt al Bisericii Ortodoxe Copte din Alexandria, o biserică creștină ortodoxă orientală cu sediul în Egipt.

Urmând un sistem solar-lunar, durează 13 luni, 12 dintre aceste luni având 30 de zile. Ultima lună este formată din doar cinci zile sau șase zile în timpul unui an bisect.

Călătorii care vizitează Etiopia sunt adesea uimiți să afle că s-au dus „înapoi în timp”, unii apelând la rețelele sociale pentru a-și exprima nedumerirea.

Citește și: Babasha și ursul

Întrucât companiile și școlile internaționale cu sediul în țară tind să urmeze calendarul gregorian, mulți etiopieni nu au de ales decât să folosească simultan atât calendarul tradițional etiopian, cât și calendarul occidental.

Unele instituții trebuie să continue să schimbe între cele două calendare, incorporând diferite date și ore, atunci când corespondează cu etiopienii, în special cu cei din mediul rural, și cu cei din afara țării.

Continuarea în Aktual24

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: aktual24.ro)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Controversata Ordonanță 84. Șoferii nevinovați pot rămâne ușor fără permis | Monitorul de Cluj

Controversata Ordonanță 84. Șoferii nevinovați pot rămâne ușor fără...

Evenimentul „Câmpina de ieri, Câmpina de mâine” s-a încheiat cu o donație de 1.2 milioane de euro | Oglinda de Azi

Evenimentul „Câmpina de ieri, Câmpina de mâine” s-a încheiat...

Concediu de coșmar pentru 100 de pasageri blocați pe aeroportul Henry Coandă

Aproape 100 de români sunt blocați pe aeroportul Henry...

Topul celor mai performante orașe din România. Raportul CITY INDEX 2024

Topul celor mai performante orașe din România. Raportul CITY...