Târgu Bujor se pregătește de alegeri. Primarul ales a fost declarat incompatibil | Viața Liberă

Data:

Târgu Bujor se pregătește de alegeri. Primarul ales a fost declarat incompatibil, prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

La doar câteva săptămâni după alegerile desfăşurate pe 9 iunie, urmează alte alegeri în Târgu Bujor, după ce primarul în funcţie (şi reales) Ion Andone a fost declarat incompatibil, prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Pe 26 iunie, Înalta Curte a judecat şi a respins recursul lui Anone la senţinţa Curţii de Apel Galaţi din 6 martie 2023, prin care instanţa locală a respins contestaţia formulată de primarul bujorean la raportul de evaluare, din august 2022.

Citește și: Vila lui Iohannis din Aviatorilor va putea fi renovată cu bani de la buget, prevede o ordonanță de urgență a lui Marcel Ciolacu

Agenţia Naţională de Integritate a constatat incompatibilitatea

Prin acest raport Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat stare de incompatibilitate şi a sesizat organele de urmărire penală din cauza conflictului de interese de natură administrativă în care s-a aflat acesta în anul 2020.

„Respinge recursul declarat de recurentul-reclamant Andone Ion împotriva sentinţei civile nr. 27 din 6 martie 2023 a Curţii de Apel Galaţi – contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat.

Citește și: Cum se schimbă educația în era digitală. Profesorul nu mai este singura sursă de informare | INTERVIU

Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, conform art. 402 Cod procedură civilă, astăzi, 26 iunie 2024″, se precizează pe portalul ÎCCJ (Înalta Curte de Casație și Justiție).

Practic, Ion Andone a candidat pentru funcţia de consilier local la alegerile din 2020 fără a-şi suspenda raportul de serviciu cu Primăria Târgu Bujor, în cadrul căreia ocupa funcţia de referent.

Continuarea în Viața Liberă

Citește și: Ce este greșit la e-TVA. „Digitalizarea ne duce la mai multe hârtii și birocrație

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: viata-libera.ro)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Viața liberă
Viața liberă
Viața liberă este un ziar cotidian independent din Galați, fondat în decembrie 1989, care a apărut pe piață neîntrerupt de atunci. Versiunea online a ziarului are în medie 400.000 de vizitatori unici pe lună, subiectele abordate în ambele medii fiind cele cu impact social major, atât local, cât şi naţional şi internaţional, inclusiv cele de interes pentru diaspora. Publicaţia susţine proiectele şi iniţiativele benefice comunităţii din care face parte de 32 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Acuzații de bullying la adresa unor profesori din Galați | Viața Liberă

Acuzații de bullying la adresa unor profesori din Galați....

CJ Constanța lansează o nouă achiziție pentru dotarea mormântului Hypogeu | Info Sud-Est

CJ Constanța lansează o nouă achiziție pentru dotarea mormântului Hypogeu, se...

Locul în care se va construi noul stadion din Iași | Ziarul de Iași

Locul în care se va construi noul stadion din...