Târgul Mărţişorului, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român

Data:

Muzeul Naţional al Ţăranului Român organizează în perioada 25 februarie – 1 martie o nouă ediție a Târgului Mărțișorului.

Evenimentul se va desfășura în curtea interioară a muzeului, Aleea Samurcaș, sala Acvariu, holul de intrare – Studioul Horia Bernea. Intrarea se face prin str. Monetăriei, nr. 3.

Târgului Mărțișorului va fi deschis între orele 10.00 și 18.00.

“De peste 20 de ani, în ajun de 1 martie, Muzeul Național al Țăranului Român spune povestea mărțișorului în nenumărate feluri. Tineri, studenți, artiști, meșteri și, în anii din urmă, designeri și arhitecți au conturat de-a lungul timpului particularitatea acestui eveniment a cărui principală expresie este creativitatea însoțită de o debordantă imaginație și simț ludic. Târgul a creat de-a lungul timpului pentru publicul bucureștean o ofertă bogată prin unicitatea, inventivitatea și diversitatea mărțișoarelor reușind să schițeze noi forme de mitologie urbană ce folosesc, ca sursă de inspirație, lumea și mitologia țărănească ori imaginează noi forme ale creativității: de la obiectul manufacturat și reciclat, care folosește materiile naturale devenite clasice, la amprenta unui design contemporan, de la eroii desenelor animate și a benzilor desenate la personajele lumilor virtuale, imaginate pe o multitudine de materii neconvenționale. Continuăm să sprijinim ca în fiecare an, câteva școli, fundații, asociații, organizații care desfășoară acțiuni cu caracter umanitar pentru copii cu dizabilități și sprijin pentru categoriile defavorizate”, au transmis organizatorii evenimentului.

Accesoriu tradițional al Târgului Mărțișorului, oferta gastronomică aduce produse ce sunt mai aproape de conceptul de bucătărie naturală reprezentată atât de zona rurală, cât și de cea urbană: turtă dulce, prăjiturele de casă, miere, dulcețuri, cozonaci și alte produse de patiserie din Bucovina, Alexandria, Baia Mare și Buzău, Ilfov, ceaiuri și plante de leac din Dâmbovița.

Prețul biletului de intrare la târg: adulți – 12 lei; pensionari – 6 lei; elevi, studenți, posesori ai cardului Euro 26, în vârstă de până la 30 de ani, persoanele adulte cu handicap mediu sau ușor – 3 lei.

Citește și: 35.000 de permise de călătorie pentru tinerii care vor să exploreze Europa

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Hannelore Petrovai
Hannelore Petrovai
Cu o experiență de peste 25 de ani în presa locală și națională, a condus mai multe redacții de ziare și televiziuni locale. A câștigat mai multe premii ca regizor de documentar și două burse de jurnalism în SUA – Marshall Memorial Fellowship (2010) și Rosalynn Carter Fellowships for Mental Health Journalism (2010 - 2011). A fost inclusă în Enciclopedia Personalităților din România “Who is Who in Romania”, Ediția a IV-a, 2011.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Ultimele știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi la curent cu cele mai recente știri, oferte și anunțuri speciale.

Mai multe articole similare
Related

Premieră absolută la TNB, cu „Moroi și păpădii” de Gavril Pătru

Pe 12 și 13 aprilie, la Teatrul Național I.L.Caragiale...

China impune taxe vamale de 34% pentru produsele americane, ca răspuns la tarifele impuse de administrația Trump

China reacționează la tarifele impuse de administrația Trump prin...

Cine sunt cei 200 de profesori care încasează 6.000 de lei indemnizație de merit pe viață

Ministerul Educației a făcut publică lista cu cei 202...