Târgul Meșterilor Populari, la Oradea. Care au fost cele mai căutate obiecte lucrate tradițional | Bihoreanul

Data:

spot_img

Târgul Meșterilor Populari, la Oradea. Pasionaţii de artă populară şi tradiţii s-au reunit sâmbătă, la prânz, în parcul Muzeului Ţării Crişurilor din Oradea la o nouă ediţie a evenimentului.

Peste 100 de expozanți au participat la Târgul Meșterilor Populari de la Oradea.

Deschis vineri, târgul a transformat parcul muzeului într-un spaţiu colorat, cu standuri pline de obiecte tradiţionale lucrate manual: sculpturi din lemn, obiecte din os, fier, ceramică, piese textile, port popular, podoabe ţărăneşti, icoane şi ouă încondeiate.

Atmosfera a fost animată de numeroşi vizitatori, de toate vârstele – părinţi, copii, bunici – care au avut ocazia să discute direct cu meşterii şi să afle secretele artei populare.

Citește și: RROMA Film Festival, un eveniment unic dedicat culturii rome din Balcani, se desfășoară în august în Brașov

Printre cele mai căutate produse au fost lingurile de lemn, vândute la prețuri între 8 şi 20 de lei, în funcţie de complexitatea modelului.

De asemenea, hainele populare, cum ar fi ii, cojoace, curele de piele şi opinci, au atras atenţia publicului. O pereche de opinci se vinde cu 100 de lei, iar o ie lucrată manual din zona Prahovei poate ajunge şi la 900 de lei.

„Noi venim de ani de zile, din anii 2000. Tot ce am expus aici e lucrat manual”, a mărturisit Iulia Goran, unul dintre meșterii invitați, cu o carieră de peste 50 de ani. Femeia originară din Prahova a adus la târg un dosar plin cu diplome şi fotografii din cariera sa, care include participări la târguri din Europa, America sau China.

Continuarea, în Ebihoreanul.ro

Citește și: Rusia. Ce se mai întâmplă cu mișcările de opoziție

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related