Tatăl managerului de la Maternitatea din Iași face milioane de lei din afaceri spitalicești | Reporter de Iași

Data:

spot_img

Tatăl managerului de la Maternitatea din Iași a descoperit lumea afacerilor în sistemul medical la vârsta a treia și face față cu brio.

În 2018, un pensionar din satul Pildești (Neamț) a devenit asociat, preluând 50% din părțile sociale, la Top Medical Cronic, o firmă din Valea Lupului ce deține un spital de paliație în Sucevița. În 2022, același septuagenar a devenit fondator și asociat cu 33% în firma medicală Cardio Dreams din Iași.

Cel care, la vârsta senectuții, și-a descoperit valențele de om de afaceri în domeniul medical este Ioan Dâncă, tatăl lui Robert Dâncă, managerul maternității „Cuza Vodă” din Iași.

Citește și: Livia Grama Medilanski (Düsseldorf): „Avem nevoie de un institut cultural «Carol I al României» pentru miile de români care sunt aici și pentru cultivarea relațiilor cu germanii”

„Un om care a lucrat în străinătate în mai multe domenii, care a avut firme din ’93-’94 în Bacău și cu experiența mea a considerat că sunt lucruri frumoase care pot fi făcute”, a spus Robert Dâncă despre inițiativele antreprenoriale ale tatălui său, acum în vârstă de 74 de ani.

În Top Medical Cronic, Ioan Dâncă deține acum 50% din părțile sociale, celelalte fiind ale soților Camelia (24%) și Cristian Filip (26%). Firma operează în localitatea Sucevița (județul Suceava) spitalul de paliație „Sf. Luca”.

În 2023, societatea a înregistrat o cifră de afaceri netă de peste 5,5 milioane lei, realizată cu 33 de salariați, profitul ridicându-se la aproape 1,5 milioane lei. În 2022, cifra de afaceri a fost de 4,3 milioane lei net, iar profitul de peste 1 milion de lei.

Continuarea, în Reporteris.ro

Citește și: Comisia Europeană trimite Ungaria în fața CJUE din cauza „Legii Apărării Suveranității”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Reporteris.ro)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Contractul pentru supervizarea lucrărilor la metroul din Cluj-Napoca, semnat vineri | Monitorul de Cluj

Contractul pentru supervizarea lucrărilor la metroul din Cluj-Napoca va...

Un mic grup de străini readuc la viaţă un sat din Bihor | Bihoreanul

Un mic grup de străini readuc la viaţă un...