miercuri, 25 mai 2022
AcasăNewsletterTătaru avertizează: "Avem trei, patru săptămâni grele"

Tătaru avertizează: „Avem trei, patru săptămâni grele”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat joi, la Constanţa, că vor urma trei-patru săptămâni „grele”, în care se încearcă „limitarea creşterii numărului de cazuri pentru a putea ajunge pe un platou”, în contextul în care la Terapie Intensivă sunt la nivel naţional, pentru pacienţii cu COVID-19, „1.200 de paturi cu extensie până la 1.500”.

„Avem trei – patru săptămâni grele, avem trei – patru săptămâni în care încercăm să limităm creşterea numărului de cazuri pentru a putea ajunge pe un platou. În contextul în care vedem în toată Europa numărul de cazuri crescând de la o zi la alta, în care vedem lockdown-uri, în care vedem impuneri de restricţii, haideţi să participăm cu toţii la scăderea numărului de cazuri”, a afirmat Tătaru, citat de Agerpres.

Întrebat dacă există personal pentru cele 3.000 de paturi din ţară, câte a anunţat preşedintele Klaus Iohannis, ministrul a răspuns afirmativ.

„Există personal în acest moment. Trebuie să ştiţi că aceste paturi au personal în acest moment, altfel nu existau aceste paturi. Aceste paturi sunt pentru patologie COVID şi pentru patologie non-COVID. Rămâne ca tot ce disponibilizăm sau extindem ca şi Terapie Intensivă să facem şi echipe complexe din cei care erau deja în Terapie Intensivă, plus secţii asemănătoare”, a declarat ministrul.

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE