Liberalii s-au impus clar în județul Iași la alegerile din 27 septembrie, Costel Alexe câștigând fără prea mari emoții președinția CJ Iași.

După centralizarea buletinelor de vot din teritoriu, Costel Alexe este noul președinte al Consiliului Județean Iași. El a obținut 38% din numărul total de voturi valabil exprimate.

Costel Alexe (PNL) este urmat de Maricel Popa (PSD) – 28,7%, Marius Bodea (USR-PLUS) – 15,5% și Petru Movilă (PMP) – 6%

De remarcat că Alexe a avut 104.000 de voturi valabil exprimate, iar principalul său contracandidat, Maricel Popa, 79.000 de voturi.

Alexe a luat 27.000 de voturi în municipiul Iași, mai mult decât Popa, care a primit 15.500 de voturi, dar diferența din județ pe care a obținut-o PNL față de PSD era suficientă pentru a-l face câștigător chiar și dacă în urban cei doi ar fi fost la egalitate.

Deci PNL a câștigat fără Chirica în județ, numai cu voturile de la primarii proprii, de la traseiști dar și de la primari PSD, pe baza valului penelist pe care l-a indus guvernarea. Diferența dintre Alexe și Popa a fost oricum mai mare în județ decât voturile obținute în municipiu cu sprijinul lui Chirica.

partajează acest articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.