joi, 20 ianuarie 2022
AcasăNewsletterTeatrul Vechi din Arad va fi cumpărat de un investitor privat

Teatrul Vechi din Arad va fi cumpărat de un investitor privat

Teatrul Vechi din municipiul Arad, care este cel mai vechi teatru care a funcţionat pe teritoriul actual al țării, aflat în paragină de decenii, ar urma să fie cumpărat de un investitor privat de la proprietarii care l-au redobândit prin retrocedare.

Consiliul Judeţean (CJ) Arad a anunţat, vineri, că renunţă la dreptul de preemţiune în cazul Teatrului Vechi, scos la vânzare, în condiţiile în care a apărut un investitor privat care are deja o înţelegere de principiu cu proprietarii clădirii. Preşedintele CJ Arad, Iustin Cionca, a declarat că legea nu permite instituţiei să cumpere clădirea fără o evaluare tehnică.

“Vinerea trecută am primit de la proprietarii clădirii oferta de preemţiune. I-am invitat la o discuţie pe acest subiect luni, când le-am comunicat intenţia noastră de a prelua clădirea Teatrului Vechi, în condiţiile legii, adică după o evaluare tehnică. În cadrul întâlnirii, cei doi proprietari ne-au informat, ceea ce nu ştiam în prealabil, că au un cumpărător privat pentru clădirea teatrului şi au primit deja un avans de la acesta, fapt pentru care au depus cererea de preemţiune, pentru că aşa le cere legea, ca o procedură pentru vânzarea clădirii de interes public. Preţul stabilit de aceştia şi pretins de la Consiliul Judeţean a fost de 200.000 de euro”, a spus Cionca.

Știrile Transilvaniei
ȘTIRILE TRANSILVANIEI este o platformă media care și-a propus să aducă în atenția întregii Românii evenimentele de interes din Transilvania, întrucât considerăm că această parte de țară este un model de bună conviețuire, de bună guvernanță, dar și de bune practici economice.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE