luni, 18 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterTeleormanul a primit de la Guvern 15 milioane de lei, dar continuă...

Teleormanul a primit de la Guvern 15 milioane de lei, dar continuă să fie un pol al sărăciei

Județul Teleorman este de ani buni polul sărăciei în România. Banii primiți din bugetul național sau chiar din fonduri europene nu par a fi fost utilizați corect, pentru că multe zone ale județului, chiar și urbane, continuă să arate ca după un război: depopulate și ruinate. Asta în ciuda faptului că din punct de vedere agricol județul are un potențial uriaș.

PNDL-ul, acest program de finanțare al Guvernului, utilizat și în trecut pentru recompensarea unor administrații, în funcție de culoarea politică, este în continuare principala resursă de bani pentru Teleorman, deși investițiile în sine nu se prea văd. Acum, județul a primit de la Ministerul Dezvoltării frumoasa sumă de 15.096.047 lei, bani care vor utilizați pentru decontarea unor proiecte de investiții.

Cea mai mare parte a acestei sume va ajunge în zona urbană a județului, chiar dacă reședința județului primește cel mai puțin, adică 197.958 de lei, în vreme ce comune, precum Bujoreni, obține peste 2 milioane de lei.

Banii sunt repartizați, deci către primăriile Alexandria, Roșiori de Vede, Videle, Zimnicea, Consiliul Județean Teleorman și un număr de 9 comune, în speță Bujoreni, Crângeni, Didești, Poroschia, Orbeasca, Măldăeni, Sârbeni, Drăgănești Vlașca și Vitănești.

Consiliul Județean Teleorman primește 3.476.541 lei.

Nu doar județul Teleorman a primit bani prin PNDL, program care și-a propus dotarea unităților administrativ-teritoriale cu toate necesitățile de infrastructură educațională, de sănătate și de mediu, sportivă, social-culturală și turistică, administrativă și de acces la căile de comunicație, iar valorile alocărilor multianuale de la bugetul de stat sunt egale cu sumele înscrise în contractele de finanțare multianuale încheiate între minister și beneficiarii obiectivelor de investiții.

Ministerul Dezvoltării a alocat marți 502.660.538,53 lei mai multor unități administrativ teritoriale din țară pentru demararea, continuarea sau finalizarea unor proiecte de investiții de interes local. Dar dacă în alte județe, rezultatele acestor alocări sunt cât se poate de vizibile, în Teleorman nu se constată evoluții importante în privința infrastructurii la nivel local.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE