luni, 25 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterTenorul care a cântat în spectacolul aniversar de la Operă, depistat cu...

Tenorul care a cântat în spectacolul aniversar de la Operă, depistat cu COVID. Are nevoie de oxigen

După spectacolul de la Iaşi, clujeanul Marius Vlad Budoiu a fost depistat pozitiv la testarea SARS Cov 2. El este internat în spital, având o saturaţie de oxigen de 85%.

La Opera Naţională Română Iaşi (ONRI), cortina s-a ridicat deocamdată o singură dată pentru această stagiune. Şi anume pentru spectacolul Tosca de Giacomo Puccini, care a marcat şi cei 64 de ani de existenţă ai prestigioasei instituţii de cultură ieşene. Spectacolul a avut loc pe 3 noiembrie, exact de zi aniversară, iar ca invitaţi pe scenă s-au aflat doi solişti ai Operei Naţionale Cluj-Na­poca, respectiv tenorul Marius Vlad Budoiu, care a jucat rolul lui Mario Cavardinadossi din operă şi Sandor Balla, care l-a interpretat pe Scarpia.

Pentru primul dintre artişti, respectiv pentru Mari­us Vlad Budoiu, spectacolul de la Iaşi avea să fie ultimul pentru o perioadă de timp, pentru că, la câteva zile de la întoarcerea la Cluj, tenorului i-au apărut simptome specifice infecţiei cu SARS CoV 2. În momentul de faţă, artistul se află internat la Spitalul de Pneumoftiziologie din Cluj, având o formă medie de boală, cu 86% saturaţie de oxigen (valori normale sunt considerate în intervalul 95%-100%). Dată fiind starea de sănătate, Marius Vlad Budoiu nu a putut fi contactat ca să explice cum crede că s-ar fi infectat. Surse din cadrul ONRI au declarat însă că acesta ar fi venit la Iaşi cu un test PCR negativ.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE