duminică, 28 noiembrie 2021
AcasăLa ziActualitateTentativă de suicid cu antigel din cauza depresiei și singurătății la Iași....

Tentativă de suicid cu antigel din cauza depresiei și singurătății la Iași. Tot mai multe cazuri de la începutul pandemiei

Un aspect grav al pandemiei de coronavirus a fost observat de medicii ieșeni: tot mai multe cazuri de depresie și de tentative de suicid. Dacă medicii de la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași spun că sunt cu 30% mai multe cazuri de depresie și anxietate, specialiștii Spitalului Clinic „Dr. C.I. Parhon” din Iași au tratat în ultima perioadă tot mai multe cazuri de tentative de suicid cu antigel.

În ultima gardă, o pacientă de 41 de ani din Iași a ajuns în stare foarte gravă la spital după ce a băut antigel, având istoric de depresie și antecedente familiale de suicid.

„Depresia este o boală asociată acestei pandemii și este însoțită și de tentative suicidare. Am avut ieri un caz tragic în garda de nefrologie. La noi a ajuns pentru dializă și din fericire prin efectuarea acestei ședințe a reușit să elimine acest toxic și credem că asta i-a salvat viața”, a precizat conf. dr. Ionuț Nistor, medic primar nefrolog și purtator de cuvânt al unităţii medicale.

Aceste intoxicații cu antigel sau etilenglicol sunt destul de frecvente în zona Moldovei, la spitalul ieșean într-un singur an fiind aproximativ 30 – 40 de cazuri, cele mai multe fiind accidentale și înregistrate în sezonul rece. Însă în ultima perioadă se remarcă o creștere a numărului de cazuri de intoxicație în scop suicidar. În cazul unei intoxicații cu antigel este foarte important ca pacientul să ajungă cât mai repede la spital pentru că, odată ingerată, substanţa aceasta este absorbită prin mucoasa gastrică. Complicaţiile date de această substanță pot avea urmări extrem de grave, conducând şi la deces.

Specialiștii psihiatri au precizat că stările de depresie și anxietate au fost printre cele mai frecvente afecțiuni tratate în ultimul an. Pe lângă acestea, s-au remarcat tulburările de somn, de alimtentație, dar și tendința de a se refugia în consumul de alcool sau droguri.

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, care acoperă activitatea spitalelor din Iași, cât și a instituțiilor locale cu implicații în aceste domenii.A făcut parte timp de opt ani din redacția revistei Opinia Studențească, unde a fost reporter, șef de departament și secretar general de redacție, fiind responsabilă de identificarea de noi subiecte, redactarea și editarea știrilor, reportajelor, interviurilor sau ale altor cronici, precum și de coordonarea activităților reporterilor redacției.Totodată, este licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având și un master în tehnici de producție editorială în presa scrisă, audiovizual și multimedia.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE