vineri, 3 decembrie 2021
AcasăLa ziCulturăTeodor Baconschi, despre Adrian Ghenie: Cel mai bine „vândut” pictor român din...

Teodor Baconschi, despre Adrian Ghenie: Cel mai bine „vândut” pictor român din toate timpurile, dar e el însuși

Potrivit monitorulcj.ro, antropologul și autorul Teodor Baconschi îl laudă pe Adrian Ghenie, cel mai cunoscut pictor român pentru creațiile sale. El susține că pictorul rămâne „el însuși”, în ciuda succesului său comercial.

Teodor Baconschi vorbește despre arta lui Adrian Ghenie și lumea pe care a creeat-o prin lucrările sale într-o postare de pe rețelele de socializare. El spune că pictorul a creat o lume în care există un raport între haos și ordine, care reușesc să „coexiste”:

„Asemenea oricărui mare artist, Adrian Ghenie își revendică precursori. Lucrările sale ne propun, ca opere postmoderne, și colajul unor citate. Aluziile nu sunt însă livrești, decorative, ci organic integrate într-un efort pictural ”cosmogonic”. Ghenie reușește să creeze o lume, trecând astfel – și deja – proba posterității. 

Citește articolul integral, pe Monitorul de Cluj.

Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE