Terminalul intermodal din Episcopia Bihor va fi dat în chirie, pentru 300.000 euro pe an, unei asocieri româno-olandeze

Data:

spot_img

Terminalul intermodal din Episcopia Bihor, care va asigura transbordarea de mărfuri de pe transportul rutier şi invers, realizat de municipalitatea orădeană printr-un proiect în valoare de 73,2 milioane lei cu TVA inclus, finanţat prin POIM, va fi închiriat unei firme specializate.

„Să se amâne două zile…”

Consiliul Local Oradea a aprobat în şedinţa extraordinară de vineri închirierea pentru zece ani a terminalului intermodal către asocierea condusă de firma Routier European Transport din judeţul Cluj, din care mai face parte şi compania olandeză Cabooter Intermodal BV, ambele specializate în operarea de astfel de terminale care combină, printre altele, transportul rutier cu cel pe linie ferată.

Hotărârea a fost luată fără votul consilierilor PSD. care au cerut amânarea dezbaterii materialului. „Din motiv că nu am reuşit să studiem materialul, de o mare complexitate şi o premieră, probabil, pentru administraţia publică locală, propunem alocarea a două zile suplimentare (n.r. pentru studierea acestuia) şi organizarea unei şedinţe online pentru votarea lui”, a cerut consilierul local PSD, Adrian Madar.

Propunerea pesedistului a fost respinsă prin vot şi fără comentarii de către majoritatea liberală, care a fost susţinută de UDMR.

Citește și: Rușii au atacat cu drone infrastructura portuară ucraineană de la Ismail și Reni. IGSU a emis mesaje RO-Alert

Asociere româno-olandeză

Asocierea reprezentată de Routier European Transport (RET) a câştigat licitaţia organizată de ADLO în luna ianuarie pentru închirierea terminalului intermodal din Episcopia, la concurenţă cu alte două oferte.

Conform portalului Termene.ro, RET cu sediul în Gilău (județul Cluj), este specializată în transporturi rutiere de mărfuri. Înființată în 2002, firma a încheiat anul 2022 cu un profit de 7,1 milioane lei la o cifră de afaceri de 268,5 milioane lei.

Cu funcţionare din 2025

Cei doi parteneri s-au obligat să plătească orașului Oradea o chirie de 301.000 euro pe an, plus TVA, pentru operarea terminalului. În plus, aceştia şi-au asumat investiţii în valoare de 2,48 milioane euro.

Articolul integral în Bihoreanul!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related