Terminalul T4 al Aeroportului Iași are spațiile comerciale goale. Care este motivul | Ziarul de Iași

Data:

Terminalul T4 al Aeroportului Iași are spațiile comerciale goale. Care este motivul. Inaugurarea T4 s-a făcut în urmă cu 3 luni.

În T3 sunt momente când e la fel de aglomerat ca anul trecut. Șefii aerogării au pregătit deja soluții.

Odată cu intrarea aeroporturilor românești în Spațiul Schengen, noul terminal de pasageri de la Iași a devenit operațional.

Asta a fost pe 31 martie. Trei luni mai târziu, T4 încă este un spațiu larg, fără cafenele și magazine.

Au fost lansate doar două licitații. Se vor deschide două cafenele

Doar două licitații au fost lansate până acum – și chiar ieri au fost adjudecate: pentru deschiderea a două cafenele, dintre care una va avea fumoar.

Citește și: Poluarea la bani mărunți. Cât preț pun primarii din Bihor pe protecția mediului înconjurător

Lagardere Travel Retail SRL urmează să semneze contractul pentru un spațiu de câteva zeci de metri pătrați din zona publică, iar Corsini Ristorante SRL, pentru unul din zona de acces pentru pasageri.

Cele două firme trebuie să înceapă activitatea în T4 în cel mult două luni, dar șefii aeroportului se așteaptă acest lucru să se întâmple mult mai repede. Pe de altă parte, câteva grupuri de vendomate populează deja zona pasagerilor.

Vara acesta se va licita întreaga suprafață destinată activităților comerciale

L-am întrebat pe directorul general al Aeroportului când se va „umple” noul terminal și am aflat că vara aceasta va fi scoasă la licitație întreaga suprafață destinată activităților comerciale. Este vorba de peste 3000 mp în total.

Dincolo de precizările laconice oferite de directorul Romeo Vatră, la ceremonia de prezentare a T4 din ianuarie a fost menționată amenajarea unei bune părți a terminalului ca galerie comercială – sau mall, în termenii actuali.

Citește și: Traficanții de arme n-ar trebui să se plângă de imigranții ilegali

O provocare rămâne aglomerația creată la T3 în momentele când se suprapun două sau mai multe curse spre țări non-Schengen.

Romeo Vatră ne-a explicat că intrarea în Schengen a necesitat crearea celor două fluxuri de pasageri în decurs de numai trei luni.

Continuarea în Ziarul de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: ziaruldeiasi.ro)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related