Test drive BMW X4: Un „Sports Activity Coupe” cu stil și performanță

Data:

BMW X4 este un exemplu unic în segmentul SUV, combinând o siluetă coupe-atletică cu înălțimea sporită atât de apreciată în prezent de către șoferi. În acest articol, vom analiza îndeaproape designul, specificațiile, interiorul și performanțele modelului BMW X4 20d xDrive.

BMW X4 se remarcă printr-un design exterior atrăgător și sportiv. Caracteristica principală o reprezintă grilele frontale în formă de rinichi, specifice mărcii BMW, care sunt de dimensiuni mari și conferă un aspect impunător mașinii. Cu toate acestea, acestea se încadrează bine în proporțiile părții frontale a mașinii.

Liniile fluide ale caroseriei și roțile mari din aliaj contribuie la o estetică sportivă, în timp ce stopurile subțiri din spatele mașinii oferă un aspect neobișnuit pentru un BMW. De asemenea, elementul de plastic negru care înconjoară țevile de eșapament nu este cel mai plăcut la vedere, dar nu afectează în mod semnificativ designul general.

Citește și: Test drive Peugeot 2008 GT. Un SUV atrăgător și performant

Prețul de pornire pentru BMW X4 este de 55.000 de euro, care include jante de aliaj de 18 inci, faruri LED, cruise control și senzori de parcare față și spate ca dotări standard. De asemenea, o serie de sisteme de asistență pentru siguranță sunt incluse în modelul de bază, precum controlul automat al stabilității, controlul dinamic al tracțiunii și asistenta la pornirea în rampă.

Pentru a beneficia de sistemul de infotainment cu ecran color de 10 inci, trebuie să optați pentru un model M Sport, care include și jante de aliaj mai mari și un kit de caroserie sportiv. În general, BMW X4 oferă o gamă largă de dotări și tehnologii, însă pentru a obține cele mai atractive opțiuni, este recomandat să alegeți un nivel superior de echipare.

În ceea ce privește siguranța, BMW X4 nu a fost testat în mod independent de Euro NCAP, dar a primit o clasificare de cinci stele pe baza performanței modelului său înrudit, BMW X3.

Habitaclul BMW X4 aduce aminte de încăperile luxoase ale modelelor Seria 5 și Seria 7. Toate comenzile sunt dispuse intuitiv și sunt ușor accesibile pentru șofer. Un compartiment central generos este ideal pentru telefoane sau chei, iar acesta este completat de un spațiu suficient de mare sub cotieră. De asemenea, ceasurile de bord sunt clare și ușor de citit.

În partea din spate, există suficient spațiu pentru picioare, însă plafonul înclinat limitează înălțimea disponibilă pentru cap. Portbagajul are o capacitate decentă de 525 litri, care poate fi mărită la 1.430 litri prin rabatarea scaunelor din spate, care se împart în proporție de 40:20:40.

Modelul nostru de test BMW X4 20d este echipat cu un motor diesel turboalimentat de 2.0 litri. Acesta produce 190 CP și un cuplu generos de 400 Nm, ceea ce permite mașinii să accelereze de la 0 la 100 km/h în 7,8 secunde și să atingă o viteză maximă de 132 km/h.

În ceea ce privește eficiența, BMW susține că X4 poate atinge un consum mediu de 5.6 l/100km și emisii de CO2 de 142 g/km. Aceste cifre sunt rezonabile pentru o mașină de acest calibru și reprezintă cele mai bune valori oferite de gama de motoare BMW X4, deoarece 20d este motorul cel mai economic și mai puțin puternic disponibil.

Citește și: Mitsubishi Colt 2024 sau Renault Clio sub acoperire

Dacă sunteți în căutarea celui mai performant model X4, puteți opta pentru varianta de top M40i, care accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,6 secunde și atinge o viteză maximă de 155 km/h. Cu toate acestea, consumul mediu de combustibil este de doar 7.5 l/100km.

BMW X4 surprinde prin faptul că oferă o experiență de condus dinamică și sportivă, neașteptată pentru un vehicul din acest segment. Direcția este bine calibrată, iar mașina se comportă destul de bine în viraje. Deși s-ar putea crede că pentru a obține această performanță, BMW a sacrificat confortul, X4 oferă totuși o suspensie suficient de confortabilă, care absoarbe majoritatea imperfecțiunilor drumului.

Motorul diesel este rafinat și are suficientă putere pentru a face față situațiilor cotidiene de condus. Zgomotul specific motorului diesel este bine izolat în habitaclu, ceea ce asigură un nivel ridicat de confort. Cutia de viteze automată cu 8 trepte schimbă treptele în mod lin, iar sistemul xDrive de tracțiune integrală oferă aderență suplimentară pe suprafețe umede.

BMW X4 reprezintă o opțiune interesantă în segmentul SUV, oferind un design atrăgător și o experiență de condus dinamică. Deși poate nu se compară cu rivalii săi în ceea ce privește spațiul pentru pasagerii din spate, X4 se remarcă prin motorul său diesel rafinat și eficient, precum și prin calitatea construcției interioare.

Cu un preț mai ridicat decât al unui SUV obișnuit, BMW X4 rămâne o opțiune de luat în considerare pentru cei care doresc să se diferențieze în peisajul actual al segmentului SUV.

Toate mașinile noi și second hand. O singură căutare.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related