Testele rapide pentru COVID nu pot fi vândute în farmacii, dar se găsesc online

Data:

Tot mai mulți români vor să cumpere testul rapid pentru depistarea Covidului, însă acesta nu se găsește în farmacii, ci în mediul online.

Potrivit Agenției Naționale a Medicamentelor, „testul este de uz profesional, ceea ce înseamnă că se recomandă ca prelevarea probei și interpretarea rezultatelor să se facă de către personal medical calificat”.

Totuși, nu există prevederi legale care să interzică comercializarea online a testelor, iar ANM recomandă ca acestea să fie comercializate în mediul online însoțite de precizarea că sunt „doar pentru uz profesional”. Rămâne întrebarea dacă toți agenții economici care comercializează astfel de teste online au sau nu pregătire medicală.

Am încercat să aflăm cauza acestui fenomen de la managerii farmaciilor argeșene. Iată ce spune Cristiana Ungureanu, manager Farmaciile Forte Vita Farm din Pitești.

Jurnalul de Argeș
Jurnalul de Argeșhttps://jurnaluldearges.ro
Publicaţia Jurnal de Argeş a fost înființată în 1994 membru BRAT membru al Clubului Român de Presă, membru fondator în Patronatul Presei Locale – ROMEDIA, membru fondator AOA Argeș (Asociația Oamenilor de Afaceri), membru al Camerei de Comert, Industrie și Agricultură Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: