luni, 6 decembrie 2021
AcasăNewsletterOPINII Tia Șerbănescu - Cu lecțiile neînvățate

OPINII Tia Șerbănescu – Cu lecțiile neînvățate

A început școala (în trei culori) și, conform sugestiei lui Iohannis, nu s-au mai organizat festivitățile de început de an. Poate la închidere. Drept care politicienii nu s-au mai dus la școală.

Oricum, nu prea le-a plăcut cartea. Cei mai mulți și-au luat diplomele prin poștă. Ei au școala manipulării. Tot acum s-a inaugurat (și tot fără festivități) și metroul din Drumul Taberei. A durat 9 ani și are probleme cu infiltrațiile de apă dar s-a considerat că merge și așa.

Doar vin alegerile. Așa sunt lucrurile la noi: durează mult, costă scump și intră repede la apă. Școala a început și ea cu probleme: toată lumea a criticat haosul din învățământ și riscurile de contaminare.

Dacă e haos în Educație (și e de mult), e clar că nu Anisie a adus haosul, ci haosul a adus-o pe Anisie la minister – unde n-avea ce cauta și unde, depășită de situație, a intrat în depresie:”sunt tristă, nu mai înțeleg nimic”. O lume-ntreagă înțelegea, ea nu a înțeles. Iohannis e însă mulțumit de guvern care depune “un efort intens, admirabil”. Ei, dacă nici Iohannis nu laudă guvernul, atunci, cine? Mai ales că guvernului Orban i-au cam pierit lăudătorii.

PSD susține că guvernul taie (și va tăia) salariile și pensiile – exact când pensiile s-au mărit cu 14%. Ideea e că atunci când sfidezi realitatea cu multă convingere lumea te crede: așa e, în loc să ne dea 40% ne-au dat 14% adică ne-au tăiat 26%, hoții naibii! Dar ce se taie nu se fluieră. Nu contează că anul trecut (fără criză, fără epidemii) Orlando o avertiza pe Dăncilă că majorarea pensiilor cu 40% e imposibilă. În schimb acum cu toată criza, guvernul a mărit de zece ori subvențiile pentru partide

Revista 22https://revista22.ro
Revista 22 este primul săptămânal independent postdecembrist. A primit numele acesta în amintirea zilei de 22 decembrie 1989, când Ceauşescu a părăsit clădirea Comitetului Central într-un elicopter. Revista 22 se adaptează din mers schimbărilor societăţii româneşti, fiind cunoscută ca cel mai bun săptămânal de cultură politică din România.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE