Viitorul ca o viitură  | Revista22

Data:

spot_img

Viitorul ca o viitură. Când părea că nimic nu poate scoate actuala campanie din anonimat, s-a produs lovitura de teatru.

În premieră absolută ICCJ a decis că Iohannis trebuie să returneze cele două case obținute ilegal plus suma (300.000 de euro) încasate din închirierea lor. Oho! Ce afront! Uite că viitura l-a sinistrat și pe Iohannis luându-i două case (din șase).

Justiția n-a așteptat să-și încheie mandatele facându-și rost de o nouă imunitate și l-a executat. Sigur, în spatele unei femei legate la ochi e întotdeauna un însoțitor care-i ghidează mișcările. Dar cum cine aleargă după două funcții (la NATO, la UE) o pierde și pe a treia, Iohannis a fost nevoit să renunțe și la fotoliul de senator PNL întrucât Ciolacu, inițial binevoitor s-a răzgândit transmițându-i lui Ciucă decizia PSD de a nu vota legea care-i oferea lui Iohannis candidatura la Senat fără să fi demisionat.

„Nu doresc o lege pentru o singură persoană”

Ciolac peste pupăză, Iohannis s-a enervat (păi, așa ne-am înțeles?) și a renunțat: „nu doresc o lege pentru o singură persoană, nu voi candida la parlamentare”. Adică: dacă voi nu mă vreți, nici eu nu vă vreau. Iohannis s-a lepădat astfel de PNL lăsându-l în offside.

Citește și: Infestarea cu nade feromonale de la Moldovița: Crimă de gradul unu sau un caz școală pentru a reglementa modul de procurare a acestora

Mă rog, nu e primul președinte care își abuzează partidul de baștină. Bine că Iohannis n-a apucat să comande renovarea Senatului, cu spațiu lărgit de siestă, teren de golf și wc cu tronul mai săltat (cum a pretins într-o vizită peste hotare) ca să ajungă fix la înaltul său posterior. Neputând să se supere pe Iohannis, Ciucă s-a supărat pe coaliție unde nu mai participă decât ,,tehnic”.

Dar cum ANAF Sibiu a blocat executarea lui Iohannis contestând-o în instanță, să vedem dacă Iohannis acceptă ca, de dragul său, o instituție a statului să conteste o altă instituție a statului. Și totuși, în ciuda hedonismului său accentuat (care a exasperat pe toată lumea) să-i dăm cezarului ce-i al cezarului: Iohannis a menținut țara pe linia corectă, a democrațiilor occidentale – ceea ce ne-a scutit de derapaje. Or, cu Ponta (oscilând între China și Turcia) și depășita Dăncilă n-am fi avut această siguranță.

Continuarea în Revista22

Citește și: Alegeri legislative în Austria. Extrema dreaptă a câștigat pentru prima oară alegerile parlamentare cu un scor istoric

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Daniel Klinger: Eliminarea întregii conduceri Hezbollah și viitorul Libanului

Eliminarea întregii conduceri Hezbollah și viitorul Libanului. Dacă nu...

Prezidențiabili americani verificați în direct | Revista22

Prezidențiabili americani verificați în direct. Un raport recent al...

A vota sau a nu vota | Revista22

A vota sau a nu vota. Marginalii au devenit...

O campanie prezidențială aspră într-o Americă divizată: Trump și Harris sunt cap la cap

Acum două luni, într-un articol publicat pe PressHub (Marile...