Zile toride, nopți tropicale, aer irespirabil, candidați insuportabili | Revista22

Data:

spot_img

Zile toride, nopți tropicale, aer irespirabil, candidați insuportabili. Cam așa a fost în august când PSD și-a ținut congresul privind reconfimarea lui Ciolacu ca președinte și desemnarea sa drept candidat la prezidențiale.

Prezenți în suita lui Ciolacu, „nea Paul” Stănescu și Tudose identificaseră deja la candidat „un IQ foarte ridicat, peste media clasei politice”.

Mă rog, asta arată în ce hal a decăzut clasa politică dacă Ciolacu a ajuns culmea inteligenței sale. Se vedea totuși încă de când căra pușca lui Haissam că, și fără carte, Ciolacu va ajunge departe.

„Mergem înainte pâș, pâș, pâș”

Partid să ai că funcții sunt destule. Iar Ciolacu a confirmat: „Mergem înainte pâș, pâș, pâș”. Acesta e ritmul său: când va decide dacă va participa la dezbateri electorale o va face tot „pâș, pâș, pâș”.

Sau (vorba lui Iohannis) pâș cu pâș ajungi de râs. Inteligența lui Ciolacu e acum steaua care a răsărit și pâș, pâș se suie: azi o vedem și nu e.

Citește și: Cei mai bolnavi angajați din județele României

În lungul său discurs prezidențial Ciolacu s-a prezentat ca „un președinte pentru toți”. Colecția PPT. Candidatul n-a ratat niciun domeniu pe care să nu-l pună pe roate.

Chiar și-a însușit (haplea!) toate sectoarele nelăsând loc celorlalți candidați: reindustrializează țara, reformează statul, ne duce-n Schengen, elimină vizele pentru SUA, aduce diaspora acasă, ne apără libertățile, ne apără de Rusia, ne ferește de taxe – încât te întrebi de ce n-a făcut aceste minuni ca premier. Dar nu contează.

„Simplu să fii, noroc să ai”

Ciolacu se consideră „președintele pe care-l merită românii”. De parcă mai e ceva pe merit. Deși se pretinde președintele care „unește”, „un om simplu” (bine că n-a zis pleavă ca Piedone), interesat „de cei care n-au” și un pacifist convins, Ciolacu nu și-a cruțat partenerii de guvernare („am fost adultul din încăpere”) și nici pe predecesorii „fără suflet și fără Dumnezeu”.

Citește și: Extensii ale Moscovei în România. „Clubul de Gândire Gold” împinge propaganda și în teritoriu

Dar și adulții spun lucruri trăsnite: „Avem nevoie de oțel românesc” a zis Ciolacu. Zău? Produce președintele oțel? Sau e președinte de oțel (ca Stalin)?

„Ne-au băgat în peșteră când a guvernat PNL” s-a plâns Tudose – atât de traumatizat încât părea că n-a ieșit încă din peșteră.

Dar vorba aceea simplu să fii, noroc să ai: dacă alegerile erau în septembrie, cum voia Ciolacu mizând pe recalcularea pensiilor, acum avea un cucui în IQ. 

Continuarea în Revista22

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Paradoxurile lui Geoană între SUA și (post)nomenklatură

Paradoxurile lui Geoană între SUA și (post)nomenklatură. Mircea Geoană...

Cursa impostorilor. Unde-i răul cel mai mic?  | Revista22

Cursa impostorilor. Unde-i răul cel mai mic? Problema acestor...

Ce lipsește din cartea lui Ciucă?

Nicolae Ciucă nu vrea să fie un președinte jucător,...