TikTok poate da președintele României? De ce tace SRI? | Analiză

Data:

spot_img

Premierul român acuză intervenții străine în campania electorală autohtonă. Comisia Europeană e chemată să spună dacă TikTok a făcut jocuri în favoarea candidatului radical iar SRI nu știe încă ce să spună.

Premierul Marcel Ciolacu vorbește despre implicarea TikTok în alegerile autohtone și susține că banii folosiți de Călin Georgescu, radicalul intrat în turul al doilea al prezidențialelor, sunt mai mulți decât cei prevăzuți în lege și că sursa de finanțare a fost externă.

Citește și: Procurorii explică de ce nu au dosare pentru infracțiuni motivate de ură

Cu toate că mai mulți experți din diferite domenii vorbesc despre o imixtiune externă în procesul electoral, serviciile secrete din România nu spun nimic. SRI declarase în perioada campaniei electorale că nu există intervenții din afară, dar în mod ciudat atunci lupa era pusă asupra fostului număr 2 al NATO, în vreme ce candidatul pro-rus era lăsat să zburde.

În România, TikTok are aproape 9 milioane de utilizatori iar Călin Georgescu a reușit să strângă în doar patru zile, înaintea primului tur al prezidențialelor, 52 de milioane de vizualizări pentru clipurile sale. Asociația pentru Tehnologie și Internet, susținută de Expert Forum, a trimis o scrisoare deschisă Comisiei Europene în care avertizează că TikTok este un catalizator al opiniilor extremiste și că nu respectă deloc regulile electorale. E nevoie de un răspuns rapid, consideră cele 20 de organizații neguvernamentale care semnează scrisoarea.

Continuarea, în Deutsche Welle

Citește și: În ce țări a fost interzis TikTok, aplicația folosită de prorusul Călin Georgescu pentru a câștiga președinția

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO)

spot_imgspot_img
Sabina Fati
Sabina Fati
Jurnalist la Deutsche Welle, Sabina Fati este cunoscută pentru analizele şi editorialele ei pe teme politice, diplomatice şi din sfera relaţiilor internaţionale. A urmat cursuri de ştiinţe politice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti. În 2004 a obţinut titlul de doctor în istorie cu o teză despre Transilvania la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, sub îndrumarea profesorului Alexandru Zub. Din 2008 până în 2015 a fost visiting professor la Universitatea Bucureşti, Departamentul de Ştiinţe ale Comunicării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related