TIMIȘ Acuzații de șpagă și de abuzuri în formă continuată la Primăria Dumbrăvița

În anul 2016, un cuplu căsătorit, stabilit în Germania, Vasile și Varinia Țurcaș, cumpără o mare suprafață de teren în Dumbrăvița cu dorința de a dezvolta aici un complex imobiliar. Oamenii se pun pe treabă, fac planurile, proiectul și încep să urmeze pașii birocratici pentru a începe construirea ansamblului. Însă, după patru ani, nu reușesc. De ce? Pentru că, deși au toate avizele necesare, Consiliul Local Dumbrăvița amână aprobarea PUZ-ului. Și de aici începe un lung șir de discuții și de probleme, pe care investitorul le vede cel puțin ilegale.

Mai mult, cei doi soți spun că primarul ar fi așteptat „obligatoria șpagă” de 100.000 de euro pentru fiecare hectar. La toate aceste acuzații, până mai ieri, primarul din Dumbrăvița a reacționat spunând că nimic nu este adevărat. Recunoaște însă că procesul de aprobare a documentelor ce permit investiția a fost de lungă durată.

Lungul drum al birocrației din România a făcut ca investitorul să sufere și un infarct

Ajunși la limita răbdării și deciși să nu lase lucrurile așa, cei doi soți și administratorul lor au luat legătura cu „Banatul Azi” pentru a-și spune povestea. Mai mult, în Primăria Dumbrăvița ar fi și alte probleme, mari, suspectate deja de noul edil, Horia Bugarin.

„A făcut tot posibilul să blocheze acest proiect.  Prin administratorul nostru și împuternicitul legal prin procură notarială, Faur Dan, vă aducem la cunoștință următoarele stări de fapt: am obținut certificatul de urbanism cu numărul 691 din 19 mai 2016, în care la Regimul tehnic ni se cere ca suprafața minimă a parcelelor să fie de minim 500 metri pătrați, prin HCL  07/120215, și profil stradal de minim 12 metri. Corect! Am fost de acord cu aceste cerințe legale. â

Obținem avizul de oportunitate numărul 5, din 30 august 2016, în care ne este cerută obținerea tuturor acordurilor și avizelor favorabile, pe care le-am obținut la prima problemă întâmpinată de administratorul nostru, Faur Dan, din partea Transelectrica, societate care solicita o limită de restricție mai mare de 27, 5 metri pentru construcții.

Administratorul nostru s-a deplasat la Consiliul Local Dumbrăvița, fiind primit în audiență de primar, pentru lămuriri, iar primarul i-a spus că nu este problema lui obținerea avizelor noastre și nu cunoaște limitele de restricție, dar i-a adus la cunoștință că este o suprafață foarte mare de teren și costurile cu infrastructura se vor ridica la aproximativ 100 de mii de euro per hectar, că primăria nu are fonduri pentru extindere de rețele de utilități și drumuri.

Banatul Azihttps://www.banatulazi.ro/
Banatul azi este o publicație regională, cu un conținut generalist, care combină jurnalismul clasic cu editoriale, reportaje, interviuri, cu cel de tip new-media, care pune un puternic accent pe partea video.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

SURSE. Comisia din Penitenciarul Rahova a fost de acord cu eliberarea condiționată a lui Liviu Dragnea

Comisia de specialitate din Penitenciarul Rahova a dat aviz favorabil pentru ieșirea mai devreme din închisoare a lui Liviu Dragnea, au declarat pentru G4Media.ro...

Iohannis: ”În această seară cred că vom avea ceremonia de învestire pentru un nou ministru al Sănătăţii”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că este nevoie de reformă în domeniul Sănătăţii şi trebuie intervenit pentru a face spitalele mai performante şi...

Matilda de Risipeni

Albinuța Maia luptă în continuare cu prietenii ursului Igor care nu vor ca Republica Moldova să iasă din pandemie. În acest moment, unica sa...