miercuri, 27 octombrie 2021
AcasăNewsletterTIMIȘ Starețul Mănăstirii Partoș, internat la ATI! Este nevoie urgentă de plasmă

TIMIȘ Starețul Mănăstirii Partoș, internat la ATI! Este nevoie urgentă de plasmă

Starețul Mănăstirii Partoș, din județul Timiș, a fost diagnosticat cu coronavirus, dar a dezvoltat o formă severă de boală și a fost transferat la Terapie Intensivă. Padre, așa cum îi spun toți apropiații, are nevoie urgentă de plasmă.

Colectivul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș a făcut un apel către toți cei care au fost diagnosticați cu COVID-19 și au trecut printr-o dublă testare negativă.

„Padre, cum îl știm majoritatea, este starețul Mănăstirii Partoș, Varlaam Almăjanu și este internat acum la Spitalul <<Victor Babeș>> Timișoara. Starea lui s-a agravat și este internat acum la ATI. Beneficiază de cea mai bună îngrijire medicală din țară.

Singurul lucru care lipsește este plasma hiperimună (sânge provenit de la bolnavi vindecați de COVID-19). Dacă ați avut COVID-19 sau știți pe cineva care a avut, puteți dona la Centrul de Transfuzii de lângă Spitalul Județean Timișoara, pentru Padre. El are grupa de sânge A II.

Padre este un apropiat al nostru, al pompierilor români, având în vedere că la Mănăstirea Partoș este înmormântat Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș. În fiecare an pe 15 septembrie, pompierii îl prăznuiesc pe cel pe care l-au ales ca ocrotitor și izbăvitor – Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș, canonizat de Biserica Ortodoxă Română în anul 1956, și având Sfintele Moaște în Catedrala Mitropolitană din Timișoara.

Legătura acestui minunat Sfânt cu instituția pompierilor o realizează tocmai minunile și faptele sale, printre care și salvarea orașului Timișoara, pe vremea când era mitropolit al Banatului, din calea flăcărilor ce amenințau să distrugă așezarea în totalitate”, au transmis cei de la ISU.

Starețul Mănăstirii Partoș a postat un mesaj pe Facebook în urmă cu două zile. A anunțat că este internat în spital și i-a sfătuit pe oameni să își poarte de grijă pentru că noul virus nu iartă pe nimeni.

Express de Banathttps://expressdebanat.ro/
Cotidianul online Express de Banat ce a apărut pe piața media la 15 noiembrie 2011, redă în timp real ceea ce se petrece în județul Caraș-Severin și Timiș, dar prezintă și povești de viață, performanțe sportive sau subiecte controversate, care stârnesc reacții numeroase din partea cititorilor. Express de Banat se adresează totodată mediului de afaceri, fiind aduse în atenția publicului business-uri de succes sau oportunități de afaceri. Într-o eră a internetului, promovarea produselor și serviciilor dumneavoastră pe site-ul Express de Banat înseamnă garantarea unor clienți noi și menținerea companiei în prim plan.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE