luni, 24 ianuarie 2022
AcasăNewsletterTimișoara iese din carantină, deși are peste 8 / 1.000 rată de...

Timișoara iese din carantină, deși are peste 8 / 1.000 rată de infectare. Nu au fost destule voturi în CJSU

Timișoara și comunele Dumbrăvița, Ghiroda, Giroc și Moșnița Nouă ies din carantină duminică noaptea. În cazul a trei dintre ele, inclusiv capitala de județ, măsura ar fi trebuit prelungită. Nu au fost însă îndeajuns de multe de voturi. 

Timișoara și comunele Dumbrăvița, Ghiroda, Giroc și Moșnița Nouă au intrat în 8 martie în carantină. Măsura era valabilă timp de 14 zile, până în 22 martie. Sâmbătă, Direcția de Sănătate Publică a analizat situație din cele cinci localități. Institutul de Sănătate Publică a avizat prelungirea carantinei pentru Timișoara, Dumbrăvița și Giroc, celelalte două UAT-uri neîndeplinind criteriile.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit sâmbătă seară și, după ora 21, s-a votat. Surpriză însă! Propunerea de prelungire a carantinei nu a fost votată de destui membri. „În urma votului exprimat, în cadrul CJSUT s-a votat după cum urmează: 20 voturi pentru, 9 abțineri și 9 voturi împotrivă. Prelungirea măsurilor de carantinare pentru Timișoara, Dumbrăvița și Giroc pentru o perioadă de 7 zile nu a trecut. Nu a fost întrunită majoritatea necesară de două treimi din membri prezenți”, a anunțat Prefectura Timiș. 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE