luni, 18 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterTIMIȘOARA | Managerul Spitalului Județean: „Ne aşteaptă luni grele, iar orice altceva...

TIMIȘOARA | Managerul Spitalului Județean: „Ne aşteaptă luni grele, iar orice altceva în afară de solidaritate va duce la o situaţie tragică”

Managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu, a transmis o scrisoare deschisă către sistemul medical românesc, în care face apel la solidaritate în rândul cadrelor medicale, dar şi a managerilor de spitale. Pătraşcu atrage atenţia că urmează luni grele şi că ”vom fi copleşiţi şi cei care vor avea de suferit vor fi pacienţii, dar vom fi şi noi”.

”Dragi colegi, mă adresez către voi în calitate de coleg, de om care ştie cu adevărat prin ce trecem, cu ce probleme ne confruntăm la firul ierbii, ce înfruntăm în fiecare zi, de la epuizare la supărarea de a vedea pacienţii stingându-se. Trecem prin nişte vremuri dificile, cele mai dificile din ultimii 100 de ani pentru noi. Nu suntem obişnuiţi să lucrăm împreună – şi pe bună dreptate. Am fost blamaţi zeci de ani, am fost divizaţi intenţionat, am fost abuzaţi de diferiţi actori din sistem şi din afara acestuia. Dar acum trebuie să o facem – pentru noi şi pentru pacienţi”, îşi începe Raul Pătraşcu, managerul Spitalului Judeţean Timiş, scrisoarea.

 Pătraşcu scrie în scrisoare că medicii sunt la datorie pentru săraci şi bogaţi, pentru cei care cred şi cei care nu cred în virus. ”Aceasta este datoria pe care ne-am asumat-o când am depus jurământul sacru al lui Hipocrate. Trebuie să luptăm împreună, să trecem peste confortul nostru, peste orgoliul nostru şi peste suferinţele noastre cu abnegaţie. Doar aşa ne vom recâştiga demnitatea pierdută în toţi aceşti ani – demonstrând acum, când este mai greu, că suntem aici pentru toţi cei care au nevoie de noi.

Suntem aici şi pentru cei care cred în virus, dar şi pentru cei care încă nu o fac sau nu o vor face niciodată. Suntem aici şi pentru cei bogaţi, dar şi pentru cei fără adapost. Suntem aici pentru toţi pacienţii, indiferent de credinţa lor, de etnia lor, de statutul social sau de preferinţele politice. Suntem în război, iar inamicul e unul perfid, rezistent şi aproape infinit ca număr. 

Banatul Azihttps://www.banatulazi.ro/
Banatul azi este o publicație regională, cu un conținut generalist, care combină jurnalismul clasic cu editoriale, reportaje, interviuri, cu cel de tip new-media, care pune un puternic accent pe partea video.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE