vineri, 6 august 2021
AcasăNewsletterTIMIȘOARA Organizarea deschiderii noului an școlar, magnet pentru politicienii aflați în campania...

TIMIȘOARA Organizarea deschiderii noului an școlar, magnet pentru politicienii aflați în campania electorală

După ce i-a acuzat pe unii directori ai instituțiilor de învățământ din Timișoara că implică școala în jocul politic, primarul Nicolae Robu face noi acuzații la adresa celor care i-ar ”hărțui” pe elevi și părinți, aducându-i pe copii să participe fizic la cursuri pentru o singură oră. 

Fără a nominaliza care sunt școlile cu situații disfuncționale, liberalul Nicolae Robu spune că, deși organizarea  procesului de învățământ nu este sub jurisdicția primăriei, poate face presiune asupra directorilor, dacă părinții îi semnalează nereguli.

„Vi se pare normal să fie aduși copiii la școală pentru o oră, față în față? Intră pe online, apoi trebuie să vină la școală și fac o oră, apoi pleacă acasă și mai au niște ore online. Acolo unde sunt nemulțumiri, să vină părinții direct la mine și vor avea tot sprijinul. (…) Eu nu am autoritate asupra directorilor, dar în schimb, dacă îmi semnalează mie atunci voi veni cu presiune asupra directorilor. Unde nu sunt condiții nu sunt, dar nu îți poți bate joc de copii. Trebuie să mergi pe acel scenariu care se potrivește, nu să-i hărțuiești, să-i obosești, să le creezi mari probleme părinților”, a spus primarul Robu, în cea mai recentă conferință de presă la care a participat.

Tot în această săptămână, primarul a adus în discuție cazul Liceului Lenau, unde se organizează cursuri și după-amiaza. ”Doamna directoare, sigur, nu cred că are importanță că a fost până mai ieri consilier local din partea Forumului Democrat German… dar mi s-a părut foarte ciudat că a venit să îmi spună că la clădirea din Piața Unirii un grup sanitar și mai multe aspecte n-ar fi în regulă și a luat decizia să facă două schimburi, concentrând activitatea la fostul Mincu. (…) Am trimis-o pe șefa Serviciului Școli, Spitale, Baze Sportive să inspecteze toată acea clădire din Piața Unirii și să facă fotografii. Am fost uimit. Cel puțin 10 clase arată foarte, foarte bine. Trebuie intervenit la unul din cele două grupuri sanitare. Vedem ce mai putem face acolo, pentru că nu e normal să îi chinuim pe copii, pe părinți, pe profesori”, a spus Robu în 15 septembrie.

Express de Banathttps://expressdebanat.ro/
Cotidianul online Express de Banat ce a apărut pe piața media la 15 noiembrie 2011, redă în timp real ceea ce se petrece în județul Caraș-Severin și Timiș, dar prezintă și povești de viață, performanțe sportive sau subiecte controversate, care stârnesc reacții numeroase din partea cititorilor. Express de Banat se adresează totodată mediului de afaceri, fiind aduse în atenția publicului business-uri de succes sau oportunități de afaceri. Într-o eră a internetului, promovarea produselor și serviciilor dumneavoastră pe site-ul Express de Banat înseamnă garantarea unor clienți noi și menținerea companiei în prim plan.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE