miercuri, 20 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterTIMIȘOARA | Plasma donată de persoanele care au avut Covid-19 va ajunge...

TIMIȘOARA | Plasma donată de persoanele care au avut Covid-19 va ajunge mai repede la pacienți!

Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara a fost dotat cu un aparat unic în vestul țării. Este vorba despre un analizator automat de imunologie, cu ajutorul căruia poate fi determinată cantitatea de anticorpi, produși de organismul uman ca răspuns la infecția cu SARS-CoV-2.

Dispozitivul permite determinarea cantității de anticorpi de tip IgG neutralizanți-protectori din probele pacienților care au fost infectați cu noul coronavirus și care s-au vindecat. Astfel, se poate stabili dacă plasma prelevată de la un donator care a avut Covid-19 îndeplinește criteriile necesare donării și poate fi folosită pentru administrare în tratamentul unor pacienți internați în spital.

„Până acum, plasma de la pacienții ce au trecut prin boală și care era prelevată la Centrul de Transfuzii din Timișoara, era trimisă la Institutul Național de Hematologie Transfuzională din București pentru a se stabili dacă poate fi folosită sau nu.

Se pierdea timp prețios cu trimiterea, analiza acesteia și obținerea răspunsului. Acum, determinarea cantitativă se poate face la noi, în laboratorul spitalului. Vorbim de un aparat ultra-performant”, a spus dr. Delia Dogaru, medic primar Medicină de Laborator, responsabil analiză în cadrul Compartimentului de Imunologie de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara.

Express de Banathttps://expressdebanat.ro/
Cotidianul online Express de Banat ce a apărut pe piața media la 15 noiembrie 2011, redă în timp real ceea ce se petrece în județul Caraș-Severin și Timiș, dar prezintă și povești de viață, performanțe sportive sau subiecte controversate, care stârnesc reacții numeroase din partea cititorilor. Express de Banat se adresează totodată mediului de afaceri, fiind aduse în atenția publicului business-uri de succes sau oportunități de afaceri. Într-o eră a internetului, promovarea produselor și serviciilor dumneavoastră pe site-ul Express de Banat înseamnă garantarea unor clienți noi și menținerea companiei în prim plan.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE