Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Alin Nica (PNL), a declarat, miercuri, că Timişoara riscă să piardă titlul de Capitală Culturală Europeană (CCE) 2023, iar Comisia Europeană (CE) este îngrijorată şi a convocat o şedinţă de urgenţă pe această temă, pentru joi.

Alin Nica este expert al CE şi membru în juriul care desemnează şi monitorizează capitalele europene ale culturii şi a atenţionat că problema finanţării proiectului Timişoara 2023 nu s-a rezolvat nici acum.

“Joi se va desfăşura o şedinţă de urgenţă convocată de Comisia Europeană, legată de Timişoara CCE 2023, pentru a vedea care sunt modalităţile de deblocare a proiectului Timişoara CCE 2023. Anul trecut am tras un semnal de alarmă în timpul fostei administraţii, când proiectul se blocase. Din păcate, Timişoara chiar riscă să piardă titlul de CCE. În 2019 a fost problema finanţării, care nu a fost rezolvată nici până acum. Toţi cei trei mari finanţatori, Primăria Municipiului Timişoara, Consiliul Judeţean Timiş şi Ministerul Culturii nu şi-au ţinut angajamentele de finanţare a programului cultural în amplitudinea pe care au angajat-o prin dosarul de candidatură. În noiembrie 2020, CJ nu plătise niciun leu către asociaţia care implementează acest proiect, nici măcar cotizaţia. Când am preluat eu mandatul la CJ, am făcut demersurile pentru plata a 750.000 lei către asociaţie”, a explicat Alin Nica, într-o conferinţă de presă.

Citește continuarea în ȘTIRILE TRANSILVANIEI

partajează acest articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.