joi, 23 septembrie 2021
AcasăNewsletterTimişoara riscă să rămână fără apă caldă şi căldură

Timişoara riscă să rămână fără apă caldă şi căldură

Municipiul Timişoara ar putea rămâne fără apă şi încălzire, din cauza datoriilor pe care le are Colterm, societatea de termoficare. Stocuri de cărbune şi gaze mai sunt până luni, iar marţi ar putea să fie întrerupt agentul termic.

Situaţia este cu atât mai gravă cu cât principalele spitale, inclusiv cele din prima linie COVID-19, sunt conectate la sistemul centralizat de încălzire. La solicitarea Primăriei Timişoara, Instituţia Prefectului a cerut Guvernului sprijin, iar primarul Dominic Fritz spune că numai în acest an s-au plătit, pentru Colterm, 82 milioane de lei.

”Vineri după-amiază a avut loc o videoconferinţă cu prefecţii susţinută de domnul Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, având ca temă pregătirea sezonului de iarnă 2020-2021. In cadrul videoconferinţei s-a pus în discuţie situaţia alimentării cu încălzire şi apă caldă din localităţile care au sisteme centralizate de alimentare cu energie termică. In ceea ce priveşte municipiul Timişoara, conform datelor Colterm, există  stocuri de cărbune şi gaze doar până luni, iar furnizorii nu vor să livreze decât cu plata în avans, din cauza datoriilor companiei”, a anunţat, sâmbătă, Prefectura Timiş, într-un comunicat de presă.

Știrile Transilvaniei
ȘTIRILE TRANSILVANIEI este o platformă media care și-a propus să aducă în atenția întregii Românii evenimentele de interes din Transilvania, întrucât considerăm că această parte de țară este un model de bună conviețuire, de bună guvernanță, dar și de bune practici economice.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE