Timișoara, un oraș cu salarii în creștere și un cost al vieții echilibrat | Express de Banat

Data:

spot_img

Timișoara, un oraș cu salarii în creștere și un cost al vieții echilibrat. Municipiul a devenit un centru economic important, cu multe locuri de muncă în domeniul ingineriei.

Într-un interviu acordat Express de Banat, Dragoș Gheban, cu o experiență de peste 18 ani în Resurse Umane, Employer Branding și Recruiting Marketing, oferă o perspectivă detaliată asupra factorilor care au contribuit la poziționarea județului Timiș pe locul doi la nivel național, după București, în privința nivelului salariilor.

Citește și: Alegeri SUA. Michelle Obama: Trump se folosește de comentarii misogine și rasiste ca substitut pentru idei și soluții reale

65% dintre companiile angajatoare au estimat majorarea salariilor

Timișoara este un centru important pentru joburile din domeniul ingineriei, explică Dragoș Gheban, iar peste 65% dintre companiile care și-au programat pentru acest an angajări la Timișoara au estimat că salariile oferite candidaților vor crește, arată un studiu al Catalyst Solutions.

Potrivit datelor publicate pe hipo.ro, companiile care angajează la Timișoara ingineri cu experiență între 1 și 5 ani oferă salarii nete cuprinse între 6.400 și 9.500 de lei.

Citește și: Știință, nu pseudoștiință. Sofia, la 102 ani, ia lecții de astronomie de la o profesoară din Elveția. Vrea să afle de unde vine încălzirea globală și dacă stelele dispar

De asemenea, specialistul consultat apreciază că una din principalele provocări pentru companiile de aici, în perioada următoare, este să mențină trendul crescător al salariilor oferite.

Interviu cu Dragos Gheban, managing partner catalyst solutions

Reporter: Care sunt principalii factori care au contribuit la creșterea nivelului salarial în Timiș?

Dragoș Gheban: Nivelul salarial actual în Timiș poate fi atribuit dezvoltării anumitor industrii cheie pentru județ, lucru care a permis companiilor să ofere salarii mai competitive pentru a atrage și păstra profesioniștii. Un alt factor poate fi cererea și oferta de pe piața muncii locale; o cerere mare pentru anumite competențe poate duce la o creștere a salariilor în sectoarele respective.

Continuarea în Express de Banat

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com / ChillArtGallery)

spot_imgspot_img
Express de Banat
Express de Banathttps://expressdebanat.ro/
Cotidianul online Express de Banat ce a apărut pe piața media la 15 noiembrie 2011, redă în timp real ceea ce se petrece în județul Caraș-Severin și Timiș, dar prezintă și povești de viață, performanțe sportive sau subiecte controversate, care stârnesc reacții numeroase din partea cititorilor. Express de Banat se adresează totodată mediului de afaceri, fiind aduse în atenția publicului business-uri de succes sau oportunități de afaceri. Într-o eră a internetului, promovarea produselor și serviciilor dumneavoastră pe site-ul Express de Banat înseamnă garantarea unor clienți noi și menținerea companiei în prim plan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Municipiul Iași se va încălzi pe datorie și anul acesta | Ziarul de Iași

Municipiul Iași se va încălzi pe datorie și anul...

Radu Igna a fost numit șef la Direcţia Antifraudă Oradea | Bihoreanul

Radu Igna a fost numit șef la Direcţia Antifraudă...