Tinerii pot schimba soarta acestor alegeri. De ce? Pentru că 2024 este anul în care un milion de tineri pot vota pentru prima dată | VIDEO

Data:

Tinerii pot schimba soarta acestor alegeri. Anul acesta avem un record al ultimilor trei decenii: un milion de tineri cu vârsta între 18 și 23 de ani ar putea să voteze pentru prima dată anul acesta.

65% din tineri consideră că ei, tinerii, sunt o forță care va defini rezultatul alegerilor din acest an. Asta arată cel mai recent sondaj comandat de Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate și realizat de INSCOP.

Deci, cât se poate de clar, tinerii din România realizează că anul acesta este anul în care depinde de ei cum va arăta România în următorii ani.

Sunt aproape un milion care au drept de vot și, potrivit studiului de mai sus, îl vor exercita. Doar 8% spun că nu vor merge la vot.

YouTube video
Tinerii pot schimba soarta acestor alegeri

Top 3 motive pentru care tinerii spun că vor merge la vot:

  • Votez pentru ca e dreptul meu” (43% din ei)
  • Prin vot, pot să schimb politicile europene în bine” (41% din ei)
  • Apărarea democrației de extremiști” (8% din ei)

Tinerii sunt o amenințare pentru coaliția PSD-PNL, deoarece vor o schimbare. Felul în care PSD și PNL au organizat alegerile din 9 iunie face ca mulți tineri, aflați la studii sau în deplasări de serviciu, să poată vota doar pentru Europarlamentare. Pentru că la alegerile europarlamentare, poți vota oriunde, nu doar în localitatea de domiciliu.

Citește și: Cine vrei să te reprezinte în Parlamentul European? O comparație între candidații principalelor partide

Tinerii și politica. Un mesaj pentru ei, de dat mai departe

Când ești tânăr, politica chiar poate părea o chestie care nu e pentru tine. Și mulți înțeleg prin politică certurile între diverși indivizi seara la televizor. Sau când îi văd pe acești indivizi că apar și promit lucruri, o dată la 4-5 ani. Dar politica începe chiar din momentul în care ieși pe ușă.

Politică e bordura scorojită pe care-o vezi pe stradă. Deși schimbată de Primărie o dată la doi ani. Sunt coșurile alea de gunoi, puse câte 20 pe metru pătrat. Care țipă a parandărăt de la o poștă. Sunt copacii plantați special în dorul lelii. Ca să se usuce, să cadă și să se cumpere primarul alții de unde știe el. Tot din banii tăi, normal.

Politica este când stai și-aștepți în stație la tramvai. Și ți-ar plăcea să vezi și tu pe telefon când vine, cum ai văzut pe-afară. Sau în orașele unde primarii USR, deja, au făcut asta, că e o normalitate. Ți-ar mai plăcea să nu trebuiască să te înghesui în el. Și ți-ar plăcea să poți plăti direct cu telefonul. Că dacă ar exista toate condițiile de mai sus, 2-3 lei călătoria n-ar fi o problemă.

Politică e aerul poluat care-ți mută nasul câteodată noaptea. Când se hotărăsc băieții isteți să mai ardă niște deșeuri ca să facă rost de „fer”. Sau gropile de gunoi necontrolate de nimeni ai căror patroni privați mai fac economie la filtre. Tot politică e și Garda de Mediu care închide ochii sau „e în afara orelor de program”.

Politică sunt toate aceste lucruri care te deranjează. Dar cu care te-ai obișnuit, așa că le ignori. Nu te-ai gândit că ele pot fi și îndreptate. Sau că cei aleși au puterea de a le repara. Că de aia au fost ALEȘI! Și că de-aia au PUTEREA!

Lor le convine să ignori în continuare lucrurile astea. Le convine să nu te duci la vot. Votul tău presupune pentru ei două chestii care-I deranjează: 1) Să-și piardă puterea. 2) Să aibă brusc mai mult de muncă.

Îl știi pe angajatul de la ghișeu căruia tu îi ceri o chestie absolut banală și el îți răspunde sictirit că „nu se poate”? Ei bine, ăștia sunt ei, cei care ne conduc acum. De fapt, cam aceiași care ne conduc de peste 30 de ani de zile. Votul tău îi încurcă la greu! Mai ales dacă ești educat/ă. Mai ales dacă știi ce vrei.

Citește și: Cine sunt primarii care au atras finanțări-record din PNRR

Tinerii pot schimba soarta acestor alegeri

Duminică, pe 9 iunie, ai ocazia rară de a îndrepta chiar tu lucrurile. Ocazii ca asta apar ca eclipsele sau precum cometele: o dată la câțiva ani. Doar acum poți trimite la PUTERE oameni care te reprezintă pe tine, cu adevărat. Oameni care-și doresc și ei tramvaiul civilizat, aerul curat, copacul bine plantat, banul public bine cheltuit.

Duminică, pe 9 iunie, VOTEAZĂ! Fă-o pentru tine cel de-acum. Dar fă-o și pentru tine cel de mai târziu. Și fă-o și pentru noi, cei care n-am făcut-o la timp, acum 15-20 de ani.

Acest material a fost plătit de USR

Cod unic de identificare:  41240005

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
4 COMENTARII
  1. „Tinerii POT schimba…”___–___intr-adevar, POT schimba, insa nici teoretic nu se viseaza ca VOR schimba, iar cauza este aceiasi, indiferent de ce spun azi, cel putin 1/2 din acesti tineri sunt DEJA , indoctrinati in acelasi mod de gandire si actiune , pe scurt” aleg raul cel mai mic” si NICIDECUM sa-l smulga si sa-l arunce in foc, cea ce inseamna ca acesti tineri plus macar alte milioane de adulti si batrani, sa mearga la vot cu propriul buletin de vot, pe care trebuie tiparit de acasa, cererii radicale , singurele care pot schimba soarta tarii si a lor insasi…Asa ca acest buletin de vot ( de inlocuit la urna) trebuie sa aiba „capul” original, si apoi cateva propozitii scurte si concise: VOTEZ pentru parlament de max. o suta membri;
    VOTEZ pentru reforma teritoriala cu max. 10 judete;
    VOTEZ pentru reducerea administratiei cu cel putin 25 %;
    VOTEZ pentru reducerea masiva a guvernului (comasari de ministere, directii, ambasade si consulate etc.);
    VOTEZ pentru reducerea armatei cu cel putin 75%;
    VOTEZ petnru desfintarea academiei romane si imediata reanfintare cu max. 30 membri;
    VOTEZ pentru o adevarata reforma sociala prin impartirea pamantului-fizic/virtual- in mod egal catre orice
    persoana trecuta de 16 ani;
    VOTEZ pentru eliminarea pensiilor speciale si recuperrea sumelor deja devalizate „legal’;
    VOTEZ pentru intoarcerea la Monarhie adica intoarcerea la normalitate si stabilitate;
    Si oricine poate sa mai aduge alte doleante pe care le considere firesti, omenesti si care vor avea real impact asupra intregii natii…
    Personal, vad si in aceasta oportunitate un alt mare fiasco, pentru ca „istoria se repeta”, insa -la noi este evident- ca doar nenorocirile istorice se repeta, de fapt romanii le repeta, de acord, manipulati de o mana de criminali cu ifose de oameni politici si alte asemenea infatuari, indivizi care chiar trec natia prin foc si sabie, doar pentru a-si satisface orgoliile si pentru a-si salva interesele lor de putere si economice, evident , obtinute de la bun inceput, prin frauda, savarsita in zeci de moduri…

  2. Deficitul comercial intracomunitar al României a crescut de trei ori în ultimii zece aniImporturile (…)2- Pensionari speciali implicați în trafic de migranți. Au fost aduse în țară inclusiv persoane cu potențial risc de terorismDIICOT „… fost angajat MAI…terorism”(Ziare.com)___–___ perioada ” coincide” cu domnia lui iohan, un adevarat criminal antiroman( si probabil total xenofob), care vrea Romania distrusa, iar cazul 2 , este tot in conectzie cu malai mare, el a semnat sute de pensionari de generali, colonei, etc., cu mult inainte de orice termen cu bun-simtz, si -iata!- se dovedeste ca adevaratii teroristi( CHIAR DACA NU DIRECT) erau ascunsi chiar in uniformele „statului de drept”…Iar stirile ca acestea sunt zilnice, motiv capital pentru a schimba sistemul, din temelii…

  3. Primarul din România cu cel mai mult pământ în declarația de avere. „Noi suntem și foarte generoși, facem gesturi de întrajutorare” „.3 mii hectare…am cedat teren arhipiscopiei Tomisului…”___–__ Probabil cateva ha. bune, dar nu asta conteaza ci de ce NU cedeaza cateva ha. catre o familie care vrea sa se stabileasca la tara si sa faca agricultura? In primul rand este vorba de dominatie, lipsa concurentei este baza monopolului, iar ‘donatia” spre biserica este strategica, bor-ul este cureaua de transmisie a puterii catre mase, plus ca face bine la imagine…Intrebarea este cum multi primari, au reusit sa cumpere atat de mult pamant, iar in top-ul lor se regasesc fosti piloni ai fostei securitati si nomenclaturi, precum acel nicolau(?) si popa sarbu, socrul lui ponta, iar la fel de grav este ca arabilul romanesc este vandut in proportie uriasa strainilor( italieni, germani arabi, unguri, etc.) iar guvernul nici nu stie cat, se fac referiri extrem de aproximative, intre 40 si 70 la suta…Populatia batrana va disparea in max. 20 ani, si va trebui inlocuita( tinerii si adultii sunt plecati si inca pleaca din tara), iar aceasta va duce -practic- la desfintarea Romaniei, daca NU se produce -rapid- o reala reforma , prin care romanii sa fie interesati sa ramana in tara si sa ridice adevarate mici orase agricole, si -in acelasi timp- sa faca atractiv programul pentru milioanele deja plecate din tara, sa se intoarca la vatra…

  4. PSD+PNL a câștigat alegerile europarlamentare 2024. Ce au făcut AUR și ADU. Rezultatele exit-poll-ului de la ora 22:00, la închiderea urnelor (Ziare.com )___–___Lucrurile au ramas la fel, cu siguranta au votat destui tineri, dar nicidecum impotriva mafiei de la putere….Asa ca !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cea mai slabă performanță din istorie a Partidului Conservator. Premierul a demisionat

Partidul Conservator, condus de Rishi Sunak, a avut cea...

S-a stabilit calendarul electoral pentru alegerile prezidențiale și parlamentare

S-a stabilit calendarul electoral pentru alegerile prezidențiale și parlamentare....

Trei femei și-au anunțat intrarea în cursa pentru Cotroceni

Trei femei și-au anunțat intrarea în cursa pentru Cotroceni....