Toate reclamațiile penale pe patrimoniu făcute în Bistrița-Năsăud au fost respinse

Data:

Direcția Județeană pentru Cultură Bistrița-Năsăud și-a prezentat activitatea din primul semestru al anului 2022, dar și câteva date și informații despre rolul instituției, structura de personal și chiar problemele cu care se confruntă, prezentarea fiind susținută de inspector superior Camelia Târnovan.

Direcția Județeană este serviciu deconcentrat al Ministerului Culturii, cu rol de analiză și avizare, monitorizare și control, evidență și inventariere, consultanță de specialitate și mediere în domeniile: patrimoniu cultural național mobil și imobil (monumente istorice), arheologie, monumente de for public.

Citește și: Un tată și-a vândut fiica. Cum a dezvăluit o comandă online pentru mâncare o uriașă rețea de trafic

Începem cu veștile bune pentru Bistrița, respectiv faptul că orașul nostru va avea în curând încă două clădiri clasate ca monumente istorice, fiind în procedură de clasare atât fostul spital de pe Bulevardul Independenței (Clădirea Regna) cât și fostul Cinematograf OMNIA/23 August de pe Bulevardul Republicii.

Tot în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural am solicitat date privind modul de cooperare cu alte autorități (Poliție locală/națională, Parchet/procurori) în cazurile în care se constată situații și fapte care pot constitui infracțiuni conform legii. Întrebarea noastră a pornit de la constatarea că deși legislația prevede în mod foarte clar care sunt faptele care pot reprezenta infracțiuni, din nefericire polițiștii și procurorii nu instrumentează cum trebuie astfel de cazuri.

Continuarea în Săptămâna online


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș este editor al publicației bistrițene Săptămâna online. Ofițer în rezervă, analist de intelligence și jurnalist. Are o experiență bogată în analiza de intelligence, este expert în domeniul securității naționale și vrea să contribuie la dezvoltarea spiritului civic prin lansarea acestui săptămânal și alte proiecte civice interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...

Chirica și Alexe nu au motive de îngrijorare, deși au 4 și 3 dosare penale

Chirica și Alexe nu au motive de îngrijorare până...

Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă duminică, 31 martie

Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă duminică, de...