Top 3 canapele pentru spații mici  

Data:

spot_img

Sursa foto: https://www.freepik.com/free-photo/gray-sofa-white-living-room_14876647.htm 

O canapea este un element de mobilier indispensabil într-o locuință, având nu doar avantaje de ordin practic, ci beneficii estetice semnificative, în special atunci când este aleasă în concordanță cu stilul de amenajare din încăpere. Confortul oferit de o canapea comodă este de neegalat atunci când vrei să te relaxezi urmărind un film bun sau citind o carte care să te inspire. 

Cum alegi însă o canapea care să se încadreze într-un spațiu de mici dimensiuni, dar care să-ți ofere totuși, atât nivelul de confort, cât și aspectul practic și estetic dorit? Canapeaua extensibilă este răspunsul la astfel de provocări, iar în rândurile de mai jos vei afla trei modele moderne și practice de sofa pe care le poți folosi atât într-un apartament sau garsonieră, cât și într-o casă mai mare, când vrei să te bucuri de mai mult spațiu util. 

Top 3 modele de canapele pentru spații mici 

1. Canapea extensibilă de colț 

Dintre modelele de canapele extensibile existente pe piață, cele cu dispunere pe colț au avantajul că pot fi amplasate oriunde în încăpere, ținând cont de configurația, dar și de dimensiunea acesteia. Mai exact, o astfel de canapea poate fi așezată în orice colț al unei camere de mici dimensiuni, în funcție de felul în care este aceasta amenajată. De regulă, elementele de colț sunt interschimbabile, astfel încât canapeaua să poată fi așezată fie în varianta de colț stânga, fie colț dreapta. 

Mai mult, o astfel de canapea poate servi chiar ca element central în cameră, ori poate fi folosită pentru configurarea unei mici zone de socializare într-un living, de pildă, alături de o măsuță practică de cafea. În plus, un astfel de model oferă avantajul că este un binevenit pat pentru locatari sau de ce nu, pentru oaspeții ocazionali. Șezutul de pat, împreună cu extensia, pot fi transformate oricând în două locuri de dormit confortabile! 

2. Canapea extensibilă cu ladă de depozitare 

Alte tipuri sau modele super-practice de canapele extensibile sunt cele prevăzute cu spații generoase pentru depozitare, care pot fi amplasate în orice cameră, fie ea de copii, living sau bibliotecă. Aceste canapele au de obicei locuri sau lăzi spațioase dedesubt, care permit păstrarea dar și aranjarea cu ușurință a lenjeriei de pat, a pilotelor sau a altor obiecte voluminoase. 

În cazul în care primești musafiri, le poți folosi pentru păstrarea bagajelor acestora, iar ele nu vor încurca circulația din jur. Gama extinsă de modele și culori de canapele pe care le găsești pe piață îți va permite să selectezi oricând o variantă care să se potrivească dimensiunilor încăperii în care vrei să o amplasezi, ținând cont de stilul de design interior existent.  

3. Canapea extensibilă de două sau trei locuri 

O canapea rabatabilă de două sau trei locuri este oricând o adăugire nu doar practică, ci și extrem de elegantă într-o locuință. Indiferent dacă își găsește locul în apropierea unei ferestre sau într-o zonă centrală a încăperii, sofaua poate decora un întreg interior, devenind de multe ori piesa sau elementul decorativ principal al camerei, în jurul căruia va gravita întregul design. 

Chiar și în încăperi de mici dimensiuni, canapelele extensibile de acest fel pot fi alese în funcție de necesități, mai precis cu șezutul pentru două sau trei persoane. În plus, pot fi decorate cu perne mari și generoase, în aceleași culori cu ale tapițeriei sau în-unele contrastante, pentru a crea un efect vizual interesant. Având un scop atât practic, cât și un rol estetic ridicat, astfel de piese sunt oricând piese de mobilier nu doar moderne, ci și extrem de atractive ca design. 

Așadar, o canapea extensibilă se dovedește în orice moment o investiție pe termen lung, care poate aduce valoare și poate spori confortul în locuință. Alege modelul preferat și bucură-te de seri confortabile, urmărind serialele preferate alături de cei dragi! 

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Distribuitoare hidraulice – cum să îți optimizezi sistemele hidraulice?

În industriile grele este nevoie de echipamente de top...

Cum să instalezi corect un seif pentru protecție maximă

Cum să instalezi corect un seif pentru protecție maximă....

Paturi tapițate pentru copii: tendințe în designul interior

Paturi tapițate pentru copii: tendințe în designul interior. Atunci...

Energia Solară: Avantaje și Dezavantaje

Într-o lume în continuă schimbare, în care resursele naturale...