Top trei motive pentru achiziția echipamentelor refurbished

Data:

spot_img

Dacă n-ai încercat până acum un laptop refurbished, acum e momentul perfect să o faci. Contrar părerii generale, produsele recondiționate oferă numeroase avantaje pe termen lung. Sunt disponibile la costuri mult mai accesibile decât modelele noi, dar oferă aceleași performanțe tehnice. Spre deosebire de dispozitivele second hand, vin însoțite de garanție și sunt spuse mai întâi unui proces riguros de verificare.

Poate mai ai nevoie de câteva motive să te convingi pentru a face investiția. Așadar, mai jos poți descoperi doar trei dintre cele mai populare argumente care te vor ajuta să iei decizia corectă.

Echipamentele refurbished sunt adesea disponibile la prețuri semnificativ reduse față de produsele noi


Cel mai evident beneficiu pe care îl oferă gama de laptopuri refurbished se rezumă la costurile aferente achiziției. Poți economisi până la 50% din prețul inițial, ceea ce îți va garanta posibilitatea de a alege varianta potrivită preferințelor în materie de siguranță și funcționalitate.

Motivul principal este că echipamentele refurbished nu necesită aceleași costuri de producție ca opțiunile noi. O parte semnificativă din piese sunt deja fabricate, ceea ce reduce semnificativ cheltuielile pentru materiale și manoperă. Singurele investiții mai mari se fac pentru componentele care, în urma testării, trebuie înlocuite. În general, specialiștii se orientează către alternative de ultimă generație, pentru a reduce din start problemele de funcționare sau riscurile de uzură.

O altă explicație pentru prețurile convenabile ar putea fi cererea destul de scăzută. Dispozitivele recondiționate au devenit populare în ultimul timp, dar nu sunt la fel de accesate ca cele nou apărute pe piață. Mulți încă le confundă cu variantele second hand, așadar sunt sceptici în privința performanțelor tehnice pe care le oferă. Așadar, majoritatea furnizorilor vin în întâmpinarea clienților cu oferte și promoții pe măsură.

Totuși, dacă vrei să te asiguri că faci alegerea corectă, prețul ar trebui să conteze numai în măsura în care bifezi următoarele etape:

  • Stabilește-ți cu atenție nevoile și hotărăște-te cu privire la scopul utilizării. Verifică specificațiile dispozitivului și vezi dacă merită cumpărat. Dacă urmează să-l folosești la muncă trebuie să iei în calcul mai multe aspecte – de la memoria RAM și capacitatea procesorului, până la caracteristicile designului.
  • Alege un furnizor de încredere. Orientează-te către un vânzător de calculatoare refurbished recunoscut pentru serviciile calitative pe care le pune la dispoziția clienților. Asigură-te că oferă garanție și că citești înainte termenii și condițiile de acordare. Perioada minimă este de 24 de luni, dar poate varia de la un furnizor la altul.
  • Citește recenziile oferite de alți cumpărători pentru a afla mai multe despre performanțele asigurate. Eventual, ia legătura cu cei care au testat deja produsul pentru a căpăta o imagine de ansamblu asupra aspectelor care te interesează în mod special.

Achiziționarea de echipamente refurbished contribuie la reducerea deșeurilor electronice

Pe lângă avantajele tehnice de care te vei bucura, investiția în echipamente refurbished este o alegere sustenabilă. Vei contribui, așadar, la protejarea resurselor naturale și implicit la reducerea nivelului de poluare. Iată de ce:

  • Dispozitivele recondiționate sunt reparate, testate și aduse la o stare de funcționare optimă. În loc să fie aruncate la groapa de gunoi sau în alte locuri nepermise, sunt revalorificate. Cantitatea de deșeuri este redusă, la fel și impactul asupra mediului înconjurător.
  • Achiziționarea de echipamente refurbished se aliniază cu principiile economiei circulare, care pune accent pe reutilizarea, repararea și reintroducerea materialelor folosite în lanțul de producție. Este un mod eficient de a promova consumul responsabil, dar și de a lua parte la inițiativele sustenabile.
  • Fabricarea de produse electronice noi consumă o cantitate semnificativă de energie, ceea ce are un impact major asupra naturii. De asemenea, în timpul procesului de fabricație se eliberează multe substanțe toxice, care într-un final ajung în apă, aer și sol.

Unele companii permit personalizarea echipamentelor refurbished în funcție de cerințele specifice ale clienților

Acum că te-ai convins cu privire la eficiența unui workstation refurbished recondiționat, e timpul să treci la pasul următor – achiziția. Vestea bună e că multe companii oferă soluții adaptate în funcție de nevoile fiecărui utilizator. Nivelul de personalizare disponibil poate varia de la un vânzător la altul, dar în general include:

  1. Alegerea sistemului de operare – Poți opta pentru a instala un anumit sistem de operare, fie că este vorba de Windows, macOS sau Linux. Cel mai bine ar fi să te consulți cu echipa de asistență.
  2. Upgrade-uri hardware – Unele companii permit upgrade-uri ale componentelor hardware, cum ar fi memoria RAM, stocarea sau placa grafică, pentru a îmbunătăți performanța dispozitivului.
  3. Software preinstalat – Poți solicita preinstalarea anumitor programe software pe care le folosești frecvent. Vei economisi timp și efort și vei putea utiliza dispozitivul imediat după efectuarea plății.

Plănuiești să-ți schimbi laptopul, dar nu vrei să investești prea multe resurse? Variantele recondiționate devin alegerile ideale – sunt mai ieftine, dar prezintă aceleași funcții ca cele noi. În plus, vin în susținerea economiei circulare.

Fă o alegere pe termen lung și bucură-te de avantajele pe care le oferă un dispozitiv refurbished!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

How sick are the forests? The truth behind reports of “accidental logging” 

Between 2021 and 2024, one-third of the tree removals...

Festivalul Filosofiei de la Cluj, prima ediție

Festivalul Filosofiei de la Cluj, desfășurat în perioada 10-13...

Încălzirea în pardoseală: Beneficii, tipuri și cum să o alegi pe cea mai potrivită

Pentru cei care doresc soluții eficiente și moderne în...