Topul darurilor de nuntă și botez la bugetarii din Iași. Mihai Chirica, lider | Reporter de Iași

Data:

spot_img

Topul darurilor de nuntă și botez la bugetarii din Iași. Nunta și/sau botezul pot aduce în contul unor VIP-uri din mediul bugetar mici averi. Dornici să câștige bunăvoința oamenilor zilei sau să parieze pe un viitor star din politică/administrație, invitații cotizează sume substanțiale în plic.

În Iași, au dat lovitura la acest capitol Bogdan Șavlovschi, fostul director la Cadastru, primarul Mihai Chirica, fostul lider PNL, Cristian Adomniței și PMP-istul Petru Movilă. Un raport comun al DNA și Agenției de Integritate a inclus darurile de nuntă/botez printre metodele prin care politicienii își „spală” banii primiți ca șpagă.

Citește și: Cum a reușit Nicu Ștefănuță. Momentele cheie ale campaniei de succes a unui candidat independent

182.000 de euro la Chirica

Din informațiile centralizate de REPORTER de Iași, liderul la capitolul încasări din dubla nuntă-botez rămâne, în continuare primarul Mihai Chirica.

Acesta a primit 57.000 de euro la prima ceremonie, desfășurată în 2017, și 125.000 de euro la a doua, un an mai târziu, la eveniment participând mai mulți dezvoltatori imobiliari din oraș. Total: 182.000 de euro.

Ulterior, Chirica a pretins că acești bani au constituit baza achiziției de către bebelușul său a unui domeniu imobiliar în centrul Iașului pe care au fost plătiți 250.000 de euro.

Ține aproape de edil Bogdan Șavlovschi, fost director la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară, care, în timpul mandatului, a declarat aferent anilor 2018 și 2019 sumele de 70.000 de euro dar de nuntă și 66.000 de euro dar de botez. Total: 136.000 de euro.

Tot dintr-o asemenea dublă, senatorul USR Marius Bodea a trecut în anul 2022 suma de 21.700 de euro de la nuntă, iar un an mai târziu – 19.100 euro de la botez. Total: 40.800 euro.

Continuarea, în Reporteris.ro

Citește și: Lucian Bode a pierdut al doilea proces prin care încerca să scape de decizia de plagiat

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Primăria municipiului Iași / Facebook)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related