duminică, 24 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterTopul „postacilor”. Câţi bani dau candidaţii la locale pe postările plătite pe...

Topul „postacilor”. Câţi bani dau candidaţii la locale pe postările plătite pe Facebook

Campania electorală de anul acesta s-a mutat în online, interacţiunea directă cu publicul manifestându-se în special prin tradiţionalele „plimbări” ale militanţilor politici prin cartiere sau prin dezbateri/alte evenimente organizate de către candidaţi.

Faptul că competitorii electorali preferă să ajungă la public în special prin intermediul mediului online este confirmat de sumele de bani plătite pentru reclamă pe reţele sociale.

În schimb, anul acesta a bifat şi o premieră la Iași, în ultimii cel puţin 20 de ani: un partid a fost amendat cu 600 lei pentru că un afiş al organizaţiei politice a fost amplasat parţial pe materialul electoral al unui alt partid.

La sfârşitul lunii iulie 2020, „Ziarul de Iaşi” trecea în revistă aceste sume: faţă de acum aproape 2 luni, costurile pe postări sponsorizate pe Facebook au crescut semnificativ, în cazul unor candidaţi, iar cea mai mare parte a banilor a fost cheltuită după 28 august (în campanie) astfel încât fondurile să poată fi decontate ulterior de la bugetul de stat.

„Campionul” este candidatul USR-PLUS la şefia Consiliului Judeţean, Marius Bodea. Fostul liberal şi-a triplat suma pe care o avea atunci, conform datelor Facebook: în mai puţin de două luni, Bodea a investit peste 45.000 lei în postări sponsorizate, iar aproape 20.000 lei din această sumă a fost cheltuită în ultima săptămână. 

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE