Topul vinurilor spumante. Concurs la Iași și București cu 45 de participanți

Data:

A fost finalizată jurizarea celei de-a patra ediţii a Concursului de Vinuri Spumante Româneşti, singura competiţie de acest gen din România, are a avut loc simultan la Iaşi şi Bucureşti, în capitala Moldovei fiind găzduită de către Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad”.

Pentru competiţia din acest an au fost propuse 45 de sortimente de vinuri spumante de la majoritatea producătorilor români, unele fiind recent apărute pe piaţă, altele care au fost lansate special cu această ocazie. Jurizarea s-a realizat după o fişă de degustare proprie, mai complexă decât cea standard de la Organizaţia Internaţională a Viei şi Vinului (OIV), astfel încât aprecierea finală este considerată a fi cât mai relevantă posibil.

Citește și: Furie și frică: protestele din Iran, văzute din interior

Un top fără surprize, dar care reflectă scăderea consumului din România

Prof.dr. Valeriu Cotea, oenolog, cadru didactic al USV Iaşi şi membru corespondent al Academiei Române, filiala Iaşi, a explicat pentru „Ziarul de Iaşi” că rezultatele acestei degustări nu îl surprind în mod special. Frâncuşa de la Cotnari era deja apreciată în rândul membrilor juriului, iar podgoria Silvania a început să revină în forţă, după ce o perioadă nu a mai produs. „Zona este însă fantastică pentru vinurile spumante”, a explicat prof.dr. Valeriu Cotea.

Foto: prealuare ZDI

Continuarea, în Ziarul de Iași!

Urmăriți PressHUB și pe Google News

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mediocritatea liderilor politici | Revista22

Mediocritatea liderilor politici români din ultimul deceniu a dus...

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: Până acum o săptămână eram un om respectat

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: „până acum o săptămână eram...

Noi achiziții pentru creșterea securității României | Monitorul de Cluj

Noi achiziții pentru creșterea securității României, în contextul creșterii...