luni, 18 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterTort de 150 milioane la Iaşi. Acoliţii baronului Arsene de al Neamţ...

Tort de 150 milioane la Iaşi. Acoliţii baronului Arsene de al Neamţ iau partea leului

Ziarul de Iaşi publică lista firmelor care şi-au împărţit în acest an „tortul” foarte gros al Direcţiei de drumuri judeţene. Surpriză mare pe această listă: cireaşa de pe acest tort, adică suma cea mai consistentă, nu s-a dus în Iaşi, ci într-un judeţ vecin, la Neamţ. Întâmplător au ajuns la firma unui apropiat al „baronului roşu” de Neamţ Ionel Arsene, aflat în bune relaţii cu fostul şef al Consiliului Judeţean Iaşi Maricel Popa.

Anul 2020 a fost unul prolific pentru companiile ieşene constructoare de drumuri. După cele şapte proiecte finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, Consiliul Judeţean a alocat anul trecut 200 de milioane de lei pentru modernizarea altor segmente de drum. Contractele atribuite în 2020 nu au atins acest nivel, dar suma totală depăşeşte 150 de milioane.

Cel mai mare contract a fost câştigat de o firmă din Neamţ. Danlin XXL are de finalizat într-un an şi jumătate 29 km din DJ 282D, care străbate localităţile Româneşti, Podu Iloaiei, Popeşti şi Mădârjac. Contractul a fost semnat pe 9 septembrie pentru 56,5 milioane de lei (fără TVA).

Pe lângă cea a asocierii condusă de Danlin XXL, încă trei oferte au concurat pentru acest contract: Eky Route – Dimex-2000 Company, Conest-Geprocon-Daroconstruct şi Con Ted Company – Construcţii Gabap. Aşa cum am mai relatat, proiectul dispune momentan de 15 milioane de lei.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE