luni, 27 septembrie 2021
AcasăNewsletterTot ce trebuie să știi despre vaccinurile anti-COVID: răspunsurile la cele mai...

Tot ce trebuie să știi despre vaccinurile anti-COVID: răspunsurile la cele mai frecvente întrebări

Românii își pun o mulțime de întrebări despre vaccinul anti-COVID iar uneori ajung să creadă dezinformări care pot fi foarte periculoase. Newsweek România a adunat cele mai frecvente întrebări și răspunsurile specialiștilor, dar și fake news-urile care circulă despre vaccin.

Vaccinul îmi modifică ADN-ul?

Nu. Vaccinurile pe bază de ARN mesager împotriva COVID-19 dezvoltate de Pfizer-BioNTech și Moderna nu conțin substanțe care au capacitatea de a modifica ADN-ul.

ARN-ul mesager din vaccin este o copie a unei mici părți din ARN-ul virusului SARS-CoV-2. Această moleculă are rolul de a oferi celulelor noastre instrucțiunile necesare pentru a produce proteina Spike, proteină la care sistemul imun va reacționa prin producerea de anticorpi specifici.

ARN-ul mesager este o moleculă neinfecțioasă, care nu se poate integra în ADN-ul uman și care este repede înlăturată odată ce și-a îndeplinit scopul, acela de a produce proteina Spike. 

Newsweek România
Newsweek Romania duce jurnalismul de calitate la un alt nivel pe piata autohtona, cu analize si opinii pertinente despre probleme politice si economice, interne sau internationale, informatii atent selectate din lumea afacerilor, a culturii, a sporturilor sau a tehnologiei si recomandari din zona de lifestyle, de la automobile si vacante, la gadget-uri si accesorii vestimentare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE