Trafic rutier restricționat pe autostrada A1 Deva-Nădlac

Data:

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează, duminică, la ora 11.15, că pe autostrada A1 Deva-Nădlac, kilometrul 582, în apropierea localității Nădlac, județul Arad,  s-a produs un accident rutier  în care au fost implicate un autoturism și un autocamion. La scurt timp, în aceeași zonă, s-a produs o tamponare în lanț în care au fost implicate alte 8 autovehicule. Potrivit primelor informații, o singură persoană a suferit leziuni (posibil răni ușoare), fiind evaluată medical.  Traficul rutier se desfășoară doar pe banda de urgență, benzile 1 și 2 fiind restricționate. S-a luat măsura devierii circulației pe DN 7G, către Vama Nădlac 1.

Poliția reamintește că pe autostrada A1 Deva-Nădlac, vizibilitatea în trafic este redusă din cauza ceții dense sub 100 de metri.

Recomandăm conducătorilor auto ca, pe timp de ceaţă, să reducă viteza, să mărească distanţa în mers faţă de vehiculele din față şi să folosească corespunzător luminile. Trebuie sa atragem atentia si pietonilor, bicicliştilor şi căruţaşilor care trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic.

Pe timp de ceaţă, în afară de reducerea vitezei, mărirea distanţei în mers şi folosirea corespunzătoare a luminilor, în ceea ce priveşte autostrăzile trebuie respectate şi alte reguli specifice:

         – nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă!

         – în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari!

Citește și: Noi bazaconii cu mii de distribuiri, demontate oficial (presshub.ro)

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ce super-armă nouă a folosit SUA pentru doborârea rachetelor iraniene? | Aktual24

Ce super-armă nouă a folosit SUA pentru doborârea rachetelor...

Cel mai reprezentativ consorțiu universitar din România se întâlnește la Iași | Ziarul de Iași

Cel mai reprezentativ consorțiu universitar din România se întâlnește...

În sfârșit, încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Iași | Ziarul de Iași

În sfârșit, încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Iași,...