Traficul rutier pe DN 7 Valea Oltului se închide pe timpul zilei. Perioada restricțiilor | Argeșul Online

Data:

Traficul rutier pe DN 7 Valea Oltului se închide pe timpul zilei, între 8 iulie și 9 august. În această perioadă este important să se ia în calcul variantele de ocolire existente.

Ministrul Sorin Grindeanu a anunțat ieri că traficul rutier pe DN 7 Valea Oltului se va închide pe timpul zilei, între 8 iulie și 9 august.

Închiderea circulației rutiere ar fi musai necesară pentru ca lucrările de defrișare, pe viitorul lot 2 al autostrăzii Pitești-Sibiu, să se poată desfășura normal.

Citește și: Instanța supremă a atacat la CCR legea care interzice instituțiilor să-și crească salariile și apoi să le declare datorii

Concret, ar urma să fie închis tronsonul dintre Boița (ieșire de pe autostradă) și Brezoi, zilnic între orele 7 și 20. Acolo, constructorul din Turcia al lotului 2 de autostradă, asocierea dintre firmele Mapa Insaat și Cengiz Insaat, ar urma să se ocupe de defrișări.

O soluție ar fi fost devierea traficului

Dincolo de obiecțiile mai mult sau mai puțin temeinice, de genul  „de ce acum și nu în afara perioadei concediilor” sau  „de ce ziua și nu noaptea”, mai sunt și alte aspecte de discutat.

„Soluția decentă într-o țară normală ar fi fost devierea traficului în zona afectată prin mutarea DN7 pe celălalt mal al Oltului cu un pod (temporar) și folosirea infrastructurii existente”, cred cei de la Asociația Pro Infrastructură.

Citește și: Poluarea la bani mărunți. Cât preț pun primarii din Bihor pe protecția mediului înconjurător

„Se putea face această operațiune de defrișare oricând altcândva în timpul anului în afara vârfului de trafic, cu o rută alternativă pregătită din timp pentru șoferi”, e de părere Horațiu Cosma, fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor în perioada ministeriatului lui Cătălin Drulă.

Să presupunem că trece luna de zile de coșmar promisă de ministrul Sorin Grindeanu și că defrișările se vor fi încheiat. Ce urmează, însă, după 9 august?

Continuarea în Argeșul Online

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: argesulonline.ro)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Sorin Simion
Sorin Simion
A debutat în 1990 la ziarul România Liberă şi de peste 28 de ani lucrează în presă scrisă: ziarele Adevărul şi Gardianul, dar şi pentru publicaţii locale din judeţele Argeş, Mureş şi Harghita. Din 1998 colaborează cu o revistă cu profil social şi cultural din Goteborg, Suedia, iar din toamna lui 2018 este co-fondator al site-ului de ştiri locale www.argesulonline.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related