Ispita refuzului de a te vaccina

Data:

Pare tentant să nu te vaccinezi pentru că ești rebel, te poți făli cu credința și te poți victimiza că ești discriminat. Opțiunile contrare rațiunii sunt cele mai tentante și te pot pune în pericol. Iar pericolul, mai ales pentru cei tineri, este să ajungă să lupte pentru viața lor doar pentru că au refuzat să se vaccineze după modelul de bune practici a miliarde de oameni.  

Unicul reper pentru a vedea cum stăm cu pandemia sunt paturile de la ATI. La Marius Nasta în București nu mai sunt paturi la ATI. Cât de curând se vor umple și restul paturilor de ATI cu bolnavi nevaccinați. Am rămas la 30% vaccinați pentru că avem o educație de masă precară bazată pe minciunile de la televiziuni ghiocei și pe ideile originale științific propagate de vedete bine pregătite în numerologie și în datul în bobi. Bonurile de masă sunt singura speranță să mai vedem câteva mii de vaccinați care să renunțe pentru bonuri de masă la ideile propagate de vraci și vrăjitoare la televiziunile ghiocel. 

Covidofilii deja își ard idolii pe rug dacă vreunul îndrăznește să le spună să se vaccineze. Donnie Goldilocks care a sabotat continuu portul măștii și vaccinarea a ajuns și el la concluzia că vaccinarea funcționează și a împărtășit vestea suporterilor săi covidofili. Imediat monstrul creat de Donnie Goldilocks a început să se enerveze și să huiduie și, de frică, Donnie Goldilocks a schimbat placa pentru a nu fi luat la pietre. 

Toate vedetele și politicienii covidofili sunt în aceeași situație pentru că riscă să își piardă urmăritorii care cred în ei mai mult decât în știința medicală. Deja multe persoane vaccinate se tem să spună că s-au vaccinat pentru a nu fi afurisiți de către covidofili. Aceștia devin agresivi când află că a fost luat în deșert numele libertății de a trăi în pandemie ca și când nu ar exista. Covidofilii nu pot înțelege că vaccinarea este alegerea rațională în fața unui virus care a suferit miliarde de mutații și care învață de la fiecare bolnav infectat cum să omoare viitoarea ființă umană pe care o va infecta.

Vocile raționale sunt puține în masa critică a celor care spun povești nemuritoare despre pericolul vaccinării. Un reportaj în ziarul Libertatea din 9 august ne povestește despre comunitatea penticostală de romi din Bărbulești. La slujbă, pastorul care însă nu s-a vaccinat, dar spune că se va vaccina și încă un credincios argumentează de ce e bună vaccinarea. Fratele Laurențiu a ales vaccinarea și a fost sunat de prietenii săi educați de Facebook care i-au reproșat că așa a pierdut credința și va deveni robot. Un credincios susține că a văzut cu ochii săi cum un bărbat a murit în fața sa, după ce a fost administrat vaccinul, deși nu ne da alte detalii care să permită verificarea poveștii. Un altul susține că a citit din presă că a murit o femeie imediat după vaccin. Toți credincioșii sunt de acord că rugăciunea și credința sunt eficiente pentru orice boală. 

Exact ca și oamenii din Bărbulești și oamenii obișnuiți din mediul rural sunt dezorientați și dezinformați. Rugăciunea și credința merg însă în mână cu știința medicală. Credința în Dumnezeu și credința în rațiunea noastră sunt nelipsite în viața noastră dacă vrem să ne fie bine nouă și celor apropiați nouă. Dacă ne uităm numai în panoplia sfinților putem observa că pentru a tămădui ai nevoie și de meșteșug doftoricesc la care să se adauge Darul lui Dumnezeu așa cum au avut Sfinții Mucenici Doctori Cosma și Damian. Dincolo de minune avem nevoie și de pregătirea medicală corespunzătoare a celor care ne ajută să ne facem bine. 


Dacă Dumnezeu îți dă vaccinul și miliarde de semeni de-ai tăi ai fost vaccinați și urmare a vaccinării au trecut prin boală cu bine, atunci ar cam fi cazul să alegi viața și vaccinarea, în locul unor Mesia Mincinoși care te hrănesc cu ură și cu frică. Nimeni își pierde sufletul pentru că un medicament nu poate să scoată din tine ceea ce este de la Dumnezeu. Dacă te vaccinezi faci bine și semenilor tăi pentru că limitezi riscul ca ei să se îmbolnăvească de la tine pentru că încărcătura virală va fi mai mică și îți protejezi astfel și copiii, care nu pot să se vaccineze.


Cel ce ia Numele Domnului în deșert pentru a ne convinge să nu respectăm regulile de sănătate publică comite un păcat pentru că nu ai voie să invoci Voia Domnului pentru a face rău. Covidofilii ne spun că ei cred în Dumnezeu și în numele acestei credințe trebuie să te arunci pradă unui virus mortal pentru că doar credința te va salva. Este exact ce nu a făcut Mântuitorul când Diavolul a spus să se arunce de pe stâncă pentru ca Dumnezeu să trimită îngerii să îl salveze. 

Există și soluții pentru băieți deștepți care refuză vaccinarea, dar vor să aibă dovadă de vaccinare pentru a călători mai facil în străinătate. Sunt deja rețele bine consolidate de certificate false de vaccinare și, mai nou, avem ”vaccinarea la chiuvetă”. Te duci la vaccinare, preferabil cu o singură doză Johnson, dai un ban și ți se da adeverința de vaccinare fără să fii vaccinat pentru că doza este aruncată de cel care ar trebui să te vaccineze la chiuvetă. Acest sport se pare că a fost practicat cu mult talent la Timișoara de către mai mulți bolnavi care acum sunt în stare gravă. 
Pandemia ne va lovi pe toți într-un val patru nimicitor, dacă nu creștem semnificativ numărul celor care se vaccinează.

Dacă există contraindicații medicale sau ai sub 12 ani este normal să nu te vaccinezi. Alegerea liberă privind vaccinarea implică însă responsabilitate și o analiză temeinică a argumentelor pro și contra vaccinării. În acest moment, Pfizer a trecut procedura completă de autorizare în SUA și specialiștii ne spun că dacă un număr suficient de persoane se vaccinează pandemia poate deveni istorie anul viitor. 


Spre deosebire de toți Mesia mincinoși care pretind că știu mai multă epidemiologie decât toți epidemiologii de la Organizația Mondială a Sănătății, cei care ne expun avantajele vaccinării nu au nimic de câștigat în afara de binele nostru al tuturor. Atunci când ai condus covidofili în luptă opțiunea de a avea un punct de vedere contrar te poate lăsa singur pe lume și supus insultelor celor care au crezut în tine. Niciunul dintre conducătorii de oști covidofili nu va avea curajul de a recunoaște greșeala. Toți ne povestesc despre cât de multă credință au, dar refuză să își asume misiunea de a face bine.

Mântuitorul a fost trădat de cei pe care i-a ajutat pentru că a refuzat să cedeze presiunilor lor să facă exclusiv o Împărăție pe Pământ. Mântuitorul a purtat singur Crucea pentru că misiunea sa era mai presus de interesele egoiste ale celor care s-au lepădat de El. E o lecție pe care puțini și-o pot asuma pentru că e mai simplu să fii un Mesia mincinos și popular decât un Mesia adevărat și singur. 

spot_imgspot_img
Mitica Stefanescu
Mitica Stefanescu
Mitică Ștefănescu crede în destinul nostru european, în democrație și în dreptate . El încearcă să înțeleagă lumea prin construcții logice de bun simț. Nu are pretenția de a fi deținătorul adevărului absolut și este conștient că este supus greșelii ca orice muritor de rând. Crede în ideile care ne unesc și care pot oferi copiilor noștri un viitor mai bun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tudorel Toader a pierdut funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Tudorel Toader a pierdut funcția de rector al Universității...

Cine este doctorul Cîrstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei

Cine este doctorul Cîrstoiu, candidatul pe care coaliția PSD-PNL...

România a pierdut procesul pe certificatele verzi. Datorează 42 milioane de euro plus dobânzi

România a pierdut procesul pe certificatele verzi, la Tribunalul...