Tragedie într-o comună din județul Iași – o fetiță de 4 ani a murit din cauza arsurilor provocate de diluant

Data:

O fetiță de doar patru ani din comuna ieșeană Popești a murit azi dimineață după ce ieri a ajuns la Spitalul de Copii „Sf. Maria” cu arsuri pe 60% din corp. Fetița, care făcea parte dintr-o familie cu mai mulți copii, se afla pe pat când o soră mai mare de a ei, în vârstă de 10 ani a găsit o sticlă de diluant care s-a aprins după ce au sărit scântei din foc. Fata de 10 ani s-a speriat și a aruncat sticla aprinsă pe pat, hainele fetiței de patru ani aprinzându-se instant.

„A ajuns în cursul gărzii de ieri la spital la ora 16.40, în stare critică, intubată și ventilată mecanic încă de la locul accidentului. Imediat după ce a ajuns, pacienta a fost transferată în blocul operator, s-au efectuat manevrele chirurgicale de urgență. Copilul avea și arsuri de căi aeriene, având saturații foarte mici încă de la venirea în spital. Din păcate, în ciuda terapiei maximale care s-a instituit, copilul a decedat azi dimineață la ora 10.00”, a precizat dr. Lavinia Ionescu, medic specialist ATI, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii.

Locuința familiei din care provenea fetița – sursă foto: Ziarul de Iași

Primarul comunei Popești, unde s-a produs tragedia, a explicat că familia se afla în evidențele Primăriei, fiind asistați social. „Părinții copiilor nu lucrează nicăieri, primesc ajutor social pentru lipsă venituri, însă nu erau consumatori de alcool, tatăl se mai ducea la pădure. Trăiesc într-o casă din chirpici, cu două camere”, a explicat Vasile Lupu, primarul comunei. Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Iași susțin că ceilalți cinci copii, cu vârste cuprinse între șapte luni și zece ani au fost preluați și merg în plasament maternal.

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu
Mădălina Olariu este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, care acoperă activitatea spitalelor din Iași, cât și a instituțiilor locale cu implicații în aceste domenii. A făcut parte timp de opt ani din redacția revistei Opinia Studențească, unde a fost reporter, șef de departament și secretar general de redacție, fiind responsabilă de identificarea de noi subiecte, redactarea și editarea știrilor, reportajelor, interviurilor sau ale altor cronici, precum și de coordonarea activităților reporterilor redacției. Totodată, este licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având și un master în tehnici de producție editorială în presa scrisă, audiovizual și multimedia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul:

- Publicitate -spot_imgspot_img

Azi

Mai multe articole similare
Similare

Consiliera milionară de la Ministerul Digitalizării, asociată la un coafor din Londra

Oana Babagianu, consilier superior la Ministerul Cercetării, Inovării și...

Lui ÎPS Teodosie i-a fost tăiat microfonul de Ziua Marinei, pentru a-i scurta slujba

Slujba oficiată de Arhiepiscopul Tomisului la Ziua Marinei a...

România nu există pe harta turismului european. Fără strategie, brand și identitate

Cine să viziteze România și de ce? Fără o...

Șeful de la Investiții a fost dat afară și scos din echipa de fotbal a primarului din Iași

Primarul a găsit vinovatul pentru întârzierile la marile investiții...