Transelectrica urmează să plătească directorilor 5.000 de euro/lună pentru 27 de ședințe într-un an

Data:

spot_img

Pe 11 decembrie anul trecut, în plină campanie de reducere a cheltuielilor statului, Consiliul de Supraveghere a propus Adunării Generale a Acționarilor companiei Transelectrica majorarea propriilor indemnizații, până la 42.350 de lei brut pe lună, echivalentul a 5.000 de euro net/lună.

Motivul invocat este acela că acest organism de supraveghere a avut anul trecut 27 de ședințe în care s-au luat 40 de decizii referitoare la activitatea de investiții a Companiei, însumând 500 milioane lei. „Menționăm că în cursul anului au avut loc 22 ședințe ale Comitetului de Nominalizare și Remunerare, 8 sedințe ale Comitetului de Audit și 27 ședințe ale Consiliului de Supraveghere. În cadrul acestor ședințe membrii Consiliului de Supraveghere au luat peste 40 decizii referitoare la activitatea de investiții a Companiei însumând peste 500 milioane lei”, se arată în nota emisă de Cătălin Andrei Dascăl, președintele consiliului de supraveghere al Transelectrica.

Crăciunul trecut s-a lăsat cu daruri și pentru cei din Directoratul Transelectrica. Potrivit OUG nr.109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, remunerația membrilor Directoratului este stabilită de Consiliul de Supraveghere.

Astfel, pentru membrii directoratului care au domiciliul stabil la peste 60 de kilometri de București se propune să primească 1.250 de euro/lună pentru a plăti chirie în București. Dacă, totuși, nu dorește să se mute în Capitală, membrul directoratului Transelectrica care alege să facă naveta va primi 3.500 de lei/net pe lună, „contravaloarea contravaloarea transportului aerian, feroviar și/sau rutier, de la domiciliu până la sediul Mandantului și retur.”

Citește și: Cel mai mare parc fotovoltaic din Europa va fi construit în județul Arad. Autorităţile locale au emis toate autorizaţiile necesare

Cine sunt norocoșii

Începând cu data de 03 octombrie 2024, au fost numiți, în calitate de membri ai Directoratului, Florin-Cristian Tătăru, Victor Moraru, Ștefăniță Munteanu, Cătălin Constantin Nadolu și Vasile Cosmin Nicula.

Mandatul membrilor Directoratului este de maxim patru ani, respectiv de la data de 3 octombrie 2024 până la data de 29 februarie 2028.

Acționariatul Transelectrica este format din statul român prin Secretariatul General al Guvernului (SGG) cu 58%, Pavăl Holding cu 6%, fondul privat de pensii NN cu 6 procente, acționari persoane juridice 22% și acționari persoane fizice 6,8%.

Transelectrica este condusă de Ștefăniță Munteanu, fost consilier județean în Buzău și susținut de premierul Marcel Ciolacu.

Presshub a relatat că Transelectrica a cheltuit 56,7 milioane de euro de la UE și de la bugetul de stat pentru crearea unui nod de rețea lângă Buzău, la 1,5 kilometri de parcurile fotovoltaice finanțate din bani europeni și câștigate de Mihai Cristian Ciolacu, nepotul premierului.

Citește și: BREAKING Alegerile prezidențiale vor avea loc în 4 și 18 mai. Decizie în coaliția de guvernare. Crin Antonescu rămâne candidatul comun

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related