luni, 24 ianuarie 2022
AcasăNewsletterTransferul verii: primarul și fiul s-au mutat de la PSD la PNL...

Transferul verii: primarul și fiul s-au mutat de la PSD la PNL cu tot cu firmă și cu contractele de la Primării

Costel Hugianu, primar în Stolniceni Prăjescu, a fost racolat de PNL la alegerile din septembrie. Firma de lucrări cadastrale a familiei a preluat-o fiul, iar în toamnă au și apărut contractele de la noii colegi de partid: primarii PNL din tot județul. Unele achiziții directe pe SICAP s-au atribuit în 7 minute. În trei luni, firma a făcut 525.000 de lei din servicii de intabulare. Adio, PSD, se poartă PNL, se schimbă și sursele din care vin banii.

Pe 25 mai 2020, la ora 11:35, firma Beta RG Trust a câștigat, în sistemul electronic de achiziții publice (SICAP), două contracte la Primăria Sinești. Unul în valoare de 6.250 lei, celălalt de 11.900 lei, ambele pentru realizarea de „servicii de cadastru”. Anunțurile fuseseră publicate cu 6, respectiv 7 minute mai deveme, adică la 11:29 și 11:28.

Firma Beta RG Trust îl are drept administrator pe Rareș Hugianu, feciorul lui Costel Hugianu, primarul comunei Stolniceni-Prăjescu, acum în PNL. Iar Primăria Sinești e condusă de Petru Holicov, liberal și el. Din evidențele SICAP, reiese că în tot anul 2020 firma Beta RG Trust a încheiat 30 de contracte cu primării comunale, majoritatea din județul Iași, suma totală fiind de 1,3 milioane de lei, echivalentul a aproximativ 270.000 euro.

ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE