miercuri, 20 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterTratamentul cu anticorpi primit de președintele SUA, administrat cu succes la trei...

Tratamentul cu anticorpi primit de președintele SUA, administrat cu succes la trei pacienți la un spital din Iași

Tratamentul pe care l-a primit președintele SUA, Donald Trump, a fost administrat de către medicii infecționiști ieșeni pentru trei pacienți internați la unitatea medicală, infectați cu noul coronavirus, în cadrul unui studiu clinic dezvoltat la nivel mondial. Cocktailul de anticorpi realizat de compania Regeneron a fost recent aprobat de către autoritatea de reglementare FDA din SUA, în urma unul studiu clinic desfășurat pe aproximativ 800 de pacienți, care a dat rezultate foarte bune.

Același a fost rezultatul și pentru cei trei pacienți de la spitalul ieșean: nu doar că s-au vindecat mai repede, dar nu s-au plâns de niciun fel de efecte secundare.

„Am derulat studiul cu concentratul de anticorpi Regeneron, este o soluție ce cuprinde anticorpi care îmbracă ca o mănușă, dacă putem explica așa, virusul respectiv și îl împiedică să se așeze pe celulă, pe receptor, deci să se multiplice. Până în momentul de față am folosit în studiul clinic acest medicament la trei pacienți, din declarațiile lor a reieșit că nu au avut nicio reacție adversă, iar starea generală s-a îmbunătățit”, a declarat dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Medicamentul se administrează celor care au forme ușoare sau medii, nu se folosește la formele grave, pentru că scopul acestuia este împiedicarea răspândirii virusului în organism. Administrarea celor doi anticorpi ce formează cocktailul – și anume casirivimab și imdevimab – poate rezolva o mare problemă a unităților medicale din România: creșterea alarmantă a pacienților care au nevoie de oxigen, înainte de a intra în Terapie Intensivă.

Carmen Dorobăț avertizează asupra faptul că din ce în ce mai des ajung la spital oameni cu boala într-un stadiu avansat, care nu vin să se trateze la primele simptome și a cărora stare de sănătate se agravează. „Oamenii trebuie să se adreseze cel puțin medicului de familie, dacă nu chiar medicului specialist pentru a primi medicație specifică. Este foarte important ca cei infectați cu forme ușoare, care stau acasă, să urmărească orice modificare a stării de sănătate. Ca simptome, trebuie să se îngrijoreze dacă febra crește la 38-39 de grade, dacă apare o tuse chinuitoare sau dacă este afectată respirația, dacă încep să apară dureri musculare sau de cap nejustificate”, a completat managerul Spitalului de Boli Infecțioase.

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, care acoperă activitatea spitalelor din Iași, cât și a instituțiilor locale cu implicații în aceste domenii.A făcut parte timp de opt ani din redacția revistei Opinia Studențească, unde a fost reporter, șef de departament și secretar general de redacție, fiind responsabilă de identificarea de noi subiecte, redactarea și editarea știrilor, reportajelor, interviurilor sau ale altor cronici, precum și de coordonarea activităților reporterilor redacției.Totodată, este licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având și un master în tehnici de producție editorială în presa scrisă, audiovizual și multimedia.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE